Jennifer Aniston og Kate Hudson holder humøret oppe, tross forstadsprøvelser i florlette «Mother's Day».

Jennifer Aniston og Kate Hudson holder humøret oppe, tross forstadsprøvelser i florlette «Mother's Day». Foto: SF NORGE

Filmanmeldelse: «Mother's Day»

Sentimentalt og godt filmfluff

Mange innvendinger overvinnes i denne hollywoodske hyllesten til mødre på morsdagen.

Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

KOMEDIE

«MOTHER'S DAY»

USA. Regi: Garry Marshall. Tillatt for alle. Med: Jennifer Aniston, Kate Hudson, Jason Sudeikis, Timothy Olyphant, Julia Roberts, Shay Mitchell, Caleb Brown.

VG:s terninger viser 4 prikker

Det er en sukkersøt film, som kretser omkring morsdagen, slik en gruppe mer eller mindre sammensveisede kvinner i en middelklasseforstad i behagelig klima. Her er skilsmisser, raseoverskridende ekteskap, TV-shop med Julia Roberts som stjerne (komplett med «Notting Hill»-parykken; den begynner å bli noen år nå), lesbeflørterier, tapt barndom, død soldatmor, unger i vanskelige aldre. Dessuten et vedvarende, sildrende lydbilde med overtydelige klissforsøk. Filmen er for lang, for sentimental. Og regissøren Garry Marshall har tatt med seg adkillig unoter fra et langt liv med TV-serier. Dessuten: Morsdag var da vitterlig i februar?

På den annen side: Man skal innrømme seg selv guilty pleasures fra tid til annen. Og dette handler om mange mennesker å like; særlig Jennifer Aniston og Kate Hudson er appetittlige. Kall det svakhet, men av og til treffer selv klisjeer. Riktignok er drama bygget på konflikter, men løsninger kan varme.

Kort sagt: «Mother's Day» her helt all right, tvers gjennom lettvekts kiosklitteratur på film!

JON SELÅS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder