I INDIA: Julia Roberts poserer med den indiske presten Swami Dharmdev i Hari Mandir Ashram i Pataudi, Foto: AFP

Julia Roberts: - Jeg er hindu

(VG Nett) Hollywood-dronningen Julia Roberts (42) har konvertert til hinduismen etter å ha spilt inn sin nye film «Eat, Pray, Love» i India.

Samaria Iqbal
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Hennes nye film er basert på boken til Elizabeth Gilbert, og handler om en nyskilt kvinne som reiser til Italia, India og Indonesia på jakt etter spiritualitet. Filmen har premiere senere i år.

Roberts snakker om religionsskiftet i septemberutgaven av bladet Elle.

- Jeg er absolutt en praktiserende hindu. Jeg har blitt bortskjemt med mine venner og familie i dette livet. I neste liv vil jeg bli gjenfødt som noe «stille», sier Roberts som ble født i en baptistisk og katolsk familie.

Hun påpeker at hennes nåværende kjendisliv er svært stressende.
Sammen med sin mann Daniel Moder samt barna Hazel, Phinnaeus og Henry drar skuespillerinnen med jevnlige mellomrom til et hinduistisk tempel hvor de ber og feirer.

Sinne

I INDIA: Julia Roberts under inspillingen av filmen «Eat,Pray,love» i India. Foto: AFP

Men selv om budskapet i boken, som filmen baserer seg på, er sjelefred og harmoni, så var den indiske lokalbefolkningen alt annet enn tilfreds med det celebre tilskuddet under filminnspillingen.

Julia Roberts og filmteamet spilte blant annet inn flere scener i Hari Mandir-tempelet, noe som angivelig forstyrret indere i deres markering av den religiøse Navratri-festivalen som strekker seg over ni dager.

Sikkerhetsoppbudet rundt filmstjernen, kjent fra filmer som «Pretty Woman» og «Erin Brockovich», var enormt. Ifølge BBC ble Julia fraktet rundt i skuddsikker bil og helikopter. Det lokale politiet skal også ha fått streng beskjed om å hindre alle andre i å gå inn i tempelet mens filminnspillingen foregikk.

Dette falt inderne tungt for brystet, siden september er en av de helligste månedene i hindu-kalenderen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder