SHOWET PÅ PRESSEKONFERANSE: Robert Downey Jr. er i London for å snakke om «Captain America: Civil War» Foto: Peter Nicholls Reuters

Dette krenker Downey Jr. grovt

LONDON (VG) «Iron Man» stjal det meste av oppmerksomheten på pressekonferansen for den nye «Captain America»-filmen.

Artikkelen er over tre år gammel

De er forholdsvis likestilte i Marvel-universet , også i filmen som får premiere onsdag. Filmen heter riktignok «Captain America: Civil War», men den samler en lang rekke av karakterene fra Marvel-universet.

Mange av dem, blant andre Jeremy Renner (Hawkeye), Elizabeth Olsen (Scarlet Witch), Paul Rudd (Ant-Man), Paul Bettany (Vision). Men i front var det selvsagt Captain America selv, Chris Evans og Iron Man, Robert Downey Jr, en av de best betalte skuespillerne i Hollywood. De to havner i konflikt i den nye filmen. På pressekonferansen i London mandag kom spørsmålet om det ble noen krangler mellom de to skuespillerne også utenom i filmuniverset.

KJEMPER MOT HVERANDRE: De er superhelter begge to, men i «Captain America: Civil War» blir det konflikt mellom Captain America (Chris Evans) og Iron Man (Robert Downey Jr. ) Foto: Peter Nicholls Reuters

Chris Evans leverte et ganske politisk korrekt svar på spørsmålet.

–Å nei, ikke i det hele tatt. Det er det som er så bra med disse filmene, miljøet er så godt at jeg ikke kan tenke meg å krangle med noen. Det skjer på andre filmsett, men å være på en Marvel-innspilling er som å være på sommerleir.

Langt mer rutinerte Downey Jr. satte opp sitt klassiske steinansikt og svarte på denne måten.

MIDTPUNKTET: Robert Downey Jr. ved siden av Paul Bettany på pressekonferansen i London mandag. Foto: ØYSTEIN DAVID JOHANSEN

– Da min sønn Exton begynte å kle seg i komplett «Captain America»-utstyr, pysjamas, lue og alt, DA følte jeg meg krenket. Men, siden jeg er en gjennomført proff, så tok jeg ikke med meg det på jobb, sa han, til latter fra salen.

Downey Jr ble også midtpunktet da tyske Daniel Bruhl, som spiller skurken Zemo, fikk spørsmål om hvem som har størst trailer på filmsettet.

–Det var ikke min, svarte Bruhl og fikk «hjelp» av Paul Bettany som avslørte at Downey Jr. har fem trailere.

Downey parerte på sedvanlig vis, og gjorde ikke noe for å snakke ned ryktene om hans store trailerpark.

– Staten Georgia ville faktisk gi den sitt eget postnummer.

Daniel Bruhl fortsatte med enda en mytebyggende historie om hvor stor plass Downey tar på filmsettet.

STJERNESPEKKET: Emily VanCamp, Chris Evans, Robert Downey Jr, Elizabeth Olsen og Jeremy Renner er bare noen av stjernene som er med i den nye «Captain America»-filmen. Foto: Peter Nicholls Reuters

–Første dag med Downey spurte han meg om jeg var allergisk mot noe. Jeg forstod ikke spørsmålet. En dag spiste jeg burrito til lunsj i min lille trailer, så banket det på døren og så var det en assistent som sa: Daniel, du er herved invitert til Downey Jrs landsby. I det fjerne så jeg dette enorme området med fem trailere. Jeg ble lei meg da han dro!

I «Captain America; Civil War» er det duket for konflikter superhelter i mellom. Konflikten dreier seg om Avengers skal la seg styre av myndighetene, eller om de skal fortsette å redde menneskeheten helt uavhengig av statlig innblanding.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder