Tyldum om Oscar-prisen: – Mer enn jeg hadde drømt om

HOLLYWOOD/OSLO (VG) Morten Tyldums «The Imitation Game» vant Oscar for beste adapterte manus i natt - og det var en fornøyd regissør som møtte pressen i Hollywood.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det var veldig emosjonelt med Graham. Vi har jobbet så lenge, og har sittet seks måneder sammen i samme rom. Det er så velfortjent og fantastisk. Han ga den beste talen i kveld, det betyr mye at han vant. Vi er kjempefornøyd, sier regissør Morten Tyldum da VG og andre norske medier møter ham i Los Angeles etter nattens Oscar-utdeling.

Se hele listen:Her er nattens Oscar-vinnere!

Tyldym sikter til at Graham Moore og «The Imitation Game» fikk Oscar for beste tilrettelagte manus. Han forteller videre at de hadde håpet på en eller to statuetter, og å få det på beste tilrettelagte manus betyr mye.

– Vi var nominert for beste regi og for beste film. Det å vinne for manuset, det er mye mer enn jeg hadde håpet på og drømt om da vi lagde denne filmen, sier han til pressen som hadde møtt opp utenfor Moods of Norway-butikken i Los Angeles.

Moore holdt en rørende takketale på scenen hvor han snakket om det å være annerledes, og et selvmordsforsøk i tenårene. Talen ble møtt med vill jubel og applaus av salen.

– Det var akkurat som om alles nakkehår reiste seg, og det gikk et sug gjennom hele salen. Man følte virkelig at det kom rett fra hjertet. Etterpå sto vi i en stor gruppe og gråt, og han var veldig emosjonell. Det var ekstremt heftig, sier Janne Tyldum.

– Det var en følelsesmessig berg – og dalbane. Hele kvelden var verdt det på grunn av Graham. Vi har vunnet. Og vi har noe å strekke oss etter, sier Janne Tyldum, som for kvelden var antrukket en vintage Valentino-kjole.

VG kommenterer:Verdens viktigste Oscar

Filmen Tyldum regisserte var nominert i utrolige åtte kategorier, blant annet de to gjeveste prisene beste film og beste regissør.

– Å være nominert i alle de største kategoriene betyr hvor viktig den er. Nå fikk vi én Oscar, og det er jeg superfornøyd med, sier Tyldum før de går fortsetter nattens festiligheter i Hollywood.

Litt skuffet

Torill Kove var nominert for sin animasjonsfilm «Moulton og meg», og hun ble litt skuffet da det ble klart at prisen gikk til «Feast».

– Jeg ble skuffet sånn umiddelbart - men mest fordi jeg hadde en sånn fin tale som jeg ikke fikk lest, ler hun til VG på plass i Hollywood.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder