FOKUS PÅ MILJØ: Her ankommer Bollywoods mektige filmpar den grønne løperen i Sheffield i England. Foto: AP Foto:

FOKUS PÅ MILJØ: Her ankommer Bollywoods mektige filmpar den grønne løperen i Sheffield i England. Foto: AP Foto:

Grønn løper for verdens største filmindustri

(VG Nett) Bollywood-dronning og tidligere Miss World, Aishwarya Rai, fikk tusenvis av fremmøtte fans til å gå bananas da åpenbarte seg på den grønne løperen under lørdagens indiske filmgalla.

Liv Anette Kristensen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Nygifte Aishwarya Rai ankom filmgallaen i Sheffield i England sammen med mannen Abhishek Bachchan.

Bollywoods mektige filmpar paraderte nedover en grønn løper, ikke rød, for å sette søkelyset på global oppvarming.

- Hvis du befinner deg i en posisjon hvor du kan påvirke mennesker i en positiv retning, så burde du gjøre noe med det, sa Bachchan til nyhetsbyrået AP. I tillegg til å være gift med den hotteste stjernen i Bollywood er 30-åringen også sønn av Bollywood-kongen Amitabh Bachchan (64).

Les også:Duket for tidenes Bollywood-bryllup

HEDERSPRIS: Modell og Bollywood-skuespiller Shilpa Shetty ble angivelig utsatt for rasisme under den engelske utgaven av kjendis-«Big Brother». Foto: AFP

Ærespris til «BB»-Shilpa

Det er anslått at en milliard mennesker verden fulgte det stjernespekkede arrangementet for indisk filmindustri. 12.000 fans hadde møtt opp for å hylle filmstjernene på en arena i Sheffield i England.

Bollywood-stjernen og vinneren av britiske skandale-«Big Brother», Shilpa Shetty, fikk en egen hederspris under utdelingen for måten hun håndterte den rasistiske mobbingen under reality-serien.

Tre ganger Hollywood

Filmen «Rang De Basanti» («Farg det gult») om indiske aktivister ble tildelt prisen for beste film og mottok fire andre priser.

Indias filmhovedstad Bollywood, kallenavn for Mumbai (Bombay), forsyner nasjonen med 800 hindispråklige dramaer og danse- og musikalfilmer hvert år. Det er tre ganger så mye som det produseres i Hollywood.

Les også:Tyson vil bli Bollywood-stjerne

Årets indiske filmgalla er den 8. i rekken, hver gang avholdt i forskjellige byer og land i verden. Stålbyen Sheffield ble tildelt årets arrangement i konkurranse med New York, Sydney og Barcelona.

FAR OG SØNN: Skuespiller Amitabh Bachchan er folkehelt i India. Her sammen med sønnen Abhishek Bachchan under lørdagens galla. Foto: AFP

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder