KLAR FOR USA-LANSERING: Aksel Hennie i rollen som Roger Brown i «Hodejegerne» Foto: Nordisk Film

Aksel Hennie klar for 15 amerikanske byer

(VG Nett) Amerikanerne har kastet seg over Jo Nesbø-filmatiseringen «Hodejegerne» - lenge før filmen har fått premiere i Norge.

Artikkelen er over ni år gammel

- Det er kjempegøy at «Hodejegerne» blir solgt nå, filmen har ikke har hatt premiere en gang. Den skal vises i de 15 største amerikanske byene, og er sikret stor premiere i Los Angeles og New York, sier produsent Asle Vatn til VG Nett.

Han tror den store interessen har mye med Jo Nesbøs stigende stjerne i utlandet å gjøre.

- Helt sikkert! Han er et sterkt navn, og har vokst seg enda større i løpet av de to årene vi har jobbet med denne filmen. I tillegg har «Trolljegerens» internasjonale oppmerksomhet, og at Anne Sewitsky vant pris i Sundance hatt noe å si. Plutselig begynner man å se «spotlight Norge».

Les også: Lars og Gunnar skal redde livet til Aksel Hennie

Filmen er kjøpt opp av det anerkjente produksjonsselskapet Magnolia Pictures, som blant mye annet har distribuert den Oscar-vinnende dokumentaren «Man on Wire» og italienske «I am Love», som er Oscar-nominert i år.
Selskapet har stor tro på den norske thrilleren, med Aksel Hennie i hovedrollen som Roger Brown, en av Norges mest vellykkede hodejegere.

DISKUTERER I FORKLEDNING: Regissør Morten Tyldum (t.v) og hovedrolleinnehaver Aksel Hennie i forkledning. Bilde fra første innspillingsdag av «Hodejegerne» Foto: VG

- Morten Tyldums «Hodejegerne» ser ut til å bli en neglebitende thriller som for det amerikanske publikummet vil minne om filmer som «Tell no one», «Menn som hater kvinner», sier Magnolia-sjefen Tom Quinn i en pressemelding.

«Menn som hater kvinner» ble en ganske stor publikumssuksess i USA, og det tok ikke lang tid før en engelskspråklig versjon ble produsert.

- Hva tenker dere om en amerikansk nyinnspilling av «Hodejegerne», produsent Vatn?

- Jeg kan si så mye som at vi har fått henvendelser. Men vi har ikke foretatt oss noe ennå. Vi har valgt å selge den til USA først, så får vi se hvordan den blir tatt i mot. Men klart, Jo Nesbø er jo den mestselgende forfatteren etter Stieg Larsson, han er en merkevare.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder