LEGENDARISK: Olivia Newton-John, her på en veldedighetsgalla i L.A i fjor, vil for alltid huskes som Sandy i «Grease» fra 1978. Foto: AP og fra filmen

Olivia Newton-John selger ikonisk filmantrekk

Olivia Newton-John (70) har bestemt å kvitte seg med skinnhabitten hun trollbandt kinopublikum med for over 40 år siden.

Det sexy antrekket filmstjernen og sangeren bar i avslutningsscenen i klassikeren «Grease» i 1978, går under hammeren på en auksjon i november.

Det melder auksjonshuset Julien’s Auctions, som opplyser at over 200 av Newton Johns egne filmklenodier og personlige eiendeler skal skifte eier for en god sak.

Den britisk-australske stjernen ønsker å donere pengene fra salget til sitt eget kreftbehandlingssenter i Australia, Olivia Newton-John Cancer Wellness and Research Centre i Melbourne.

70-åringen har selv kreft, en diagnose hun fikk for første gang i 1992. Den gangen var det brystkreft. I 2013 fikk hun igjen sykdommen – i skulderen. Begge gangene tok behandlingen knekken på kreftcellene.

les også

Travolta og Newton-John synger sammen igjen

Nå er superstjernen på nytt i gang med behandling, etter at legene for snart to år siden påviste en ny svulst i ryggraden hennes. Hun har imidlertid uttalt at hun er ved godt mot, og at ryktene om hennes «nært forestående bortgang», er betydelig overdrevet.

les også

«Grease»-stjerne funnet død

Skinnjakken og buksen skal auksjoneres bort separat, men auksjonshuset spår at de to plaggene til sammen kan gå for opp mot 1,7 millioner kroner.

Newton-John selger også den rosa gallakjolen hun bar på filmpremieren, filmmanuset hun leste fra, samt to av antrekkene hun brukte tidlig på 80-tallet da hun reklamerte for albumet «Physical». Fans har også muligheten til å sikre seg mange klær fra «Xanadu»-filmen i 1980.

Auksjonen finner sted i Beverly Hills i California 1. og 2. november, men den vil være tilgjengelig for alle på nett.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder