Hot i Hollywood

STOCKHOLM (VG) «Fantastic Four»s Chris Evans (24) har alle ingrediensene som skal til for å skape en skikkelig ung- pikedrøm. Selv er han ikke enig.

Camilla Bjørn
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

MÅLRETTET: CHRIS EVANS, MICHAEL CHIKLIS, JESSICA ALBA og IOAN GRUFFUDD er fantastiske. Foto: Promo. Foto:

I sommerfilmen, som har norgespremière i morgen, spiller Chris fartsgale Johnny Storm, også kjent som The Human Torch.

I USA har rolleprestasjonen gjort Evans til posterboy, homo-ikon og ungpikeidol og gitt ham en drøss av nye filmtilbud.

- Men jeg kjenner meg ikke igjen i den kjekkasgreia. Og jeg er heller ikke så begeistret for alt oppstyret. Grunnen til at jeg er her, er at jeg elsker filmer, påpeker Chris.

VG treffer skuespilleren på fornemme Grand Hotel i Stockholm. Og blant de staselige omgivelsene virker den skjeggete gutten i joggesko og slitte jeans totalt malplassert.

- Hva er det du ikke liker med Hollywood?

- Faktumet at det ikke er ekte. Jeg skulle gjerne jobbet med små indie-filmer, produsert eller spilt i teater. Men teater betaler ikke regningene, så da blir det kommersielle produksjoner i tiden fremover. Hvis ikke jeg griper sjansen min nå, kan den forsvinne, forteller Chris, som hevder han hater å gi intervjuer.

- Jeg er bare ikke noe flink til promoteringsdelen av jobben.

Jeg elsker skuespill - men hater å snakke med pressen, jeg bekymrer meg for mye over alt jeg sier. Av og til tenker jeg: Uff, nå hørtes jeg skikkelig dum ut - eller så kanskje jeg angrer på noe jeg sier, ler Evans.

- Leser du det som bli skrevet om deg selv på Internett?

- Ja, noen ganger. Men jeg ser på det med et meget kritisk øye. Man må passe på ikke å ta mediene for alvorlig.

Chris er oppvokst i Boston, men har nå flyttet til Los Angeles for karrierens skyld.

- Innspillingen av «Fantastic Four» var veldig tøff og lang, med mye venting. Noen ganger brukte vi fire-fem dager for å filme en scene, og da kan det fort bli vanskelig å holde energien oppe. Heldigvis var vi en god gjeng, forteller Chris, som fikk god kontakt med kollega Jessica Alba.

- Jessica var veldig flink til å passe på oss, hun er skikkelig omtenksom. En dag vil hun bli en utmerket mor, avslutter Chris Evans.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder