UTE: Alec Baldwin, her under et klimamøte i FN i New York i 2016. Foto: Thomas Nilsson / VG

Alec Baldwin trekker seg fra «Joker»-film

Bare to dager etter kunngjøringen om at Alec Baldwin skal spille Batmans far Thomas Wayne i «Joker», kommer kontrabeskjeden.

  • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over ett år gammel

60-åringen bekrefter overfor Variety og USA Today at han har hoppet av prosjektet like før innspillingsstart.

– Jeg er ikke lenger med i den filmen. Men jeg er sikker på at det finnes 25 andre fyrer der ute som kan overta den rollen.

USA Today får opplyst at det er oppdrag som kolliderer, men Variety spekulerer på om Baldwin har fått kalde føtter etter at enkelte har sammenlignet rollefiguren med Donald Trump.

les også

Stormy Daniels dukket opp i «SNL»-sketsj

Baldwin skal før han trakk seg, ha gått ut på Twitter og avvist rykter om at Thomas Wayne-skikkelsen skal være inspirert av presidenten.

«La meg gjøre én ting klart – jeg har IKKE blitt hyret inn for å spille en rolle i Todd Phillips JOKER som en slags Donald Trump-figur. Det skjer ikke. Skjer. Ikke.», skriver Baldwin.

Oppdatert: Justin Bieber forlovet med Alec Baldwins niese

Todd Phillips har skrevet manus og skal regissere «Joker», med Joaquin Phoenix i hovedrollen. Filmen starter innspillingen i disse dager og skal være kinoklar til neste år.

Hollywood-stjernen ble i fjor belønnet med den gjeve Emmy-statuetten for sin parodiering av Donald Trump i «Saturday Night Live».

les også

Raser mot mediene og sier farvel til livet som kjendis

Baldwin har spilt i en rekke TV-serier og filmer siden han slo gjennom i såpeoperaen «Knots Landing» i 1984. Blant annet har han hatt roller i seriene «Nip/Tuck», «Will & Grace» og «30 Rock». Sistnevnte har han vunnet en rekke priser for, deriblant to Emmy-statuetter.

Tilbakeblikk: Plages fortsatt av telefonskandalen

Baldwin har også en lang rekke filmer på merittlisten, deriblant «My Sisters Keeper», «It's Complicated» og «Rise of the Guardians».

TRUMP-KOPI: Alec Baldwin i «Saturday Night Live». Foto: NBC/XPOSUREPHOTOS.COM / XPUSJP

les også

Sparket etter homofobiske uttalelser

Filmstjernen er kjent for sitt hissige temperament og har gjentatte ganger vært i klammeri med loven. I mai 2014 ble han arrestert etter angivelig å ha oppført seg truende og voldelig mot pågående pressefotografer.

I 2013 mistet han jobben som talkshow-vert i TV-kanalen MSNBC etter at han skjelte ut en fotograf som prøvde å ta bilde av ham, kona og babyen på vei ut av leiligheten på Manhattan i New York.

Mer om

  1. Hollywood
  2. Film

Flere artikler

  1. Alec Baldwin og kona venter barn nummer fem

  2. Slutt for suksessrik Trump-imitasjon

  3. Alec Baldwin og kona Hilaria i sorg etter å ha mistet nok et barn

  4. Fountains of Wayne-stjernen Adam Schlesinger død av corona

  5. Emmy-utdelingen: «Game of Thrones» vinner TV-tronen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder