MØTTE UTEN REGISSØREN: Pierce Brosnan, Olivia Williams og Ewan McGregor spiller alle i Roman Polanskis nye film «The Ghost Writer». Foto: AP

Polanski-premiere uten hovedpersonen

(VG Nett) Regissørens nye film «The Ghost Writer» er vist under filmfestivalen i Berlin.

Artikkelen er over ti år gammel

Skuespillerne Pierce Brosnan, Olivia Williams og Ewan McGregor var noen av ambassadørene da den kontroversielle regissørens nye film «The Ghost Writer» ble vist for verdenspressen i Berlin i ettermiddag.

Filmen er en politisk thriller og handler om en tidligere britisk statsminister som leier en forfatter til å fullføre memoarene sine på en øy ut enfor den amerikanske østkysten.

- Perfeksjonist

Produsenten Robert Benmussa bekreftet opplysninger som er gitt tildligere om at filmprosjektet ble fullført i fengselet etter at regissøren ble arrestert i Sveits i september i fjor.

Skuespillerne fra filmen, som var på dagens pressekonferanse i Berlin, omtalte regissøren som en perfeksjonist, og hovedrolleinnehaver Ewan McGregor beklaget at Polanski ikke kunne være med i Berlin.
- Det er veldig synd han ikke kan være her i dag, sa han ifølge AP.

- Hamlet uten kongen av Danmark

Forfatteren av boken filmen bygger på, Robert Harris, bruker et bilde fra litteraturhistorien når han skal forklare hvor synd han synes det er at regissøren ikke er tilstede.

- Å vise filmen uten ham, er litt som å ha Hamlet uten kongen av Danmark. På den annen side, det beste motsvaret er å bare vise verket hans. Det kan ikke begrenses eller ties i hjel, sa han til Hollywood Reporter før Berlin-festivalen.

IKKE TILSTEDE PÅ EGEN FILMPREMIERE: Roman Polanski (76) Foto: AP

Samme dag som «The Ghost Writer» vises i Berlin har det også kommet nyheter i saken rundt arrestasjonen og dommen mot Polanski.

Ifølge AP nekter sveitsiske myndigheter å utlevere regissøren til USA før domstolen i Los Angeles har fastslått at Polanski må sone i fengsel i den 32 år gamle overgrepssaken.

Polanskis advokater har hele tiden prosedert for at regissøren sonet ferdig i 1978.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder