NY STJERNE: Anders Baasmo Christiansen ble i går presentert for pressen i Berlin som en kommende stjerne på filmhimmelen. Foto: Andrea Gjestvang

«Shooting Star»-Anders: - Litt som en klassetur

BERLIN/OSLO(VG Nett) Anders Baasmo Christiansen (34) ble søndag presentert som et kommende stjerneskudd på filmfestivalen i Berlin.

  • Ida Anna Haugen
  • Borghild Maaland

Artikkelen er over ti år gammel

I begynnelsen av desember ble det kjent at Anders Baasmo Christiansen var plukket ut til å være med i Shooting Star-programmet under filmfestivalen i Berlin.

- Ære

I går ble han presentert for den internasjonale pressen, og fikk prøve seg på den røde løperen. I et intervju med Reuters fortalte Christiansen at han hadde vært spent på hvordan det hele ville foregå.

- Det er en stor ære å bli valgt ut som en Shooting Star og jeg er veldig stolt av det. Jeg var litt redd for å gå ned her og forberede meg på all denne «smalltalken». Men når vi møttes var vi en fin gruppe og gode kolleger og vi er ganske avslappede. Vi har det fint, sier Christiansen.

Les også:Anders årets stjerneskudd i Berlin

Premiereklar

I dag er det premiere på Hans Petter Molands «En ganske snill mann», hvor Christiansen har en rolle. Etter en helg med Shooting Star-gjengen gleder Christiansen seg til å se filmen.

- Jeg gleder meg veldig til å se filmen. Min rolle er ganske liten, men det flotte er at alle vi som er i Shooting Star skal presenteres i forkant av den norske filmen, sier Christiansen til VG.

Kan Anders Baasmo Christiansen slå igjennom internasjonalt?Diskuter på Facebook-siden vår

Han skryter også av resten av Shooting Star-gjengen.

- Det er veldig trivelig. Litt som å være på klassetur, sier han.

Prestisjetungt

Shooting Star er et ambisiøst opplegg fra European Film Promotions side. Hensikten er å presentere unge og dyktige europeiske skuespillere for et større filmmarked.

I juryens begrunnelse for å plukke ut den norske skuespilleren, heter det blant annet; «Denne begavede unge norske skuespilleren har et fysisk nærvær som både er kraftfullt og behersker stor følsomhet.».

I tillegg til Anders Baasmo Christiansen var også Dragos Bucor fra Romania, Agata Buzek fra Polen, Zrinka Cvitesic fra Kroatia, Anais Demoustier fra Frankrike, Krystof Hadek fra Tsjekkia, Edward Hogg fra Storbritannia, Michele Riondino fra Italia, Lotte Verbeek fra Nederland og Pihla Viitala fra Finland med i Shooting Star.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder