FAMILIETUR: Samboerpar på Berlin-tur, f.v. Ola Fløttum, Ellen Dorrit Petersen, Marte Magnusdatter Solum og Ole Giæver. Foto: Andrea Gjestvang

Fjellfamilie i Berlin

BERLIN (VG) Det ble rene familieturen da «Fjellet» inntok Berlin denne helgen.

Borghild Maaland
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- For oss er dette det beste av to verdener; først filmfestivalen i Tromsø og så festivalen i Berlin, sier regissør av «Fjellet», Ole Giæver.

Han har med seg filmens to skuespiller, Marte Magnusdatter Solem, som også er hans samboer, Ellen Dorrit Petersen og komponist Ola Fløttum. De to sistnevnte er også samboere, og begge parene har med seg sine små babyer på festivalen.

- Men jeg har ikke investert i dette prosjektet som en vennetjeneste, forsikrer Ellen Dorrit Petersen.

Les også: Norsk spillefilmdebut til Berlin

- Det er noe med den bestemte og bevisste måten Ole jobber på, hans tanker om denne sterke historien, som gjorde at jeg syntes det ble så interessant. Jeg så på det som en sjanse du ikke får så ofte. Da er du villig til å ta risken, sier skuespilleren om filmen, som er laget uten mye offentlig støtte.

- Fjellstøtt

Filmen om et lesbisk pars følelsesladete fjelltur, hadde verdenspremiere under festival i Tromsø i januar. VG ga den en firer på terningen og begrunnet det blant annet slik: En fin opplevelse der skuespillerne står fjellstøtt i havet av følelser som stormer rundt i dette kammerspillet på vidda.

Les mer om «Fjellet» her!

Ordinær norsk kinopremiere på «Fjellet» er førstkommende fredag, bare uker i forkant av premieren på «Pax», der Ellen også har en stor rolle. Opptakene ble gjort for tre år siden.

- Det blir spennende å se resultatet. Det virker så lenge siden vi gjorde den. Nå er jeg helt opptatt med den store TV-serien basert på Jan Kjærstads trilogi om Jonas Wergeland. Der spiller jeg kona til Wergeland (Kåre Conradi, red.anm) Innspillingen har pågått siden i fjor høst, og vi skal holde på en stund til. Det er veldig gøy å jobbe med noe så omfattende, Du får så god tid til å følge utviklingen i historien, sier Ellen.

Var assistent

Hennes samboer, komponist og musiker Ola Fløttum har samarbeidet med Giæver tidligere.

- Jeg leste manuset på et tidlig tidspunkt. For å lage musikk til en film vil jeg gjøre meg opp ideer før filmingen starter, sier Fløttum.

Han har blant annet laget musikk til Joachim Triers oppsiktsvekkende debut «Reprise», og er nå i gang med musikken til Triers «31. august».

- Jeg var med som en slags assistent under innspillingen av «Fjellet», og jobber godt med Ole. Det er flott at han klarte å få gjennomført prosjektet uten særlig offentlig støtte. Resultatet er blitt en fullverdig film med mye på hjerte, mener Ola Fløttum.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder