Filmanmeldelse: Hunndjevler(med en grunn for det)

«THE OTHER WOMAN»

Uventet søsterskap på matt jakt etter hevn.

Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL
VG:s terninger viser 2 prikker

New York-investor Mark (Nikolaj Coster-Waldau) er notorisk utro. Det tror verken hans naive hustru eller endeløse rekke av nye erobringer.

Men selv mannedrittsekker står for fall: Når supersmarte advokat Carly (Diaz) oppdager hustruen Kate (Mann) og de i fellesskap kommer over frodige Amber (Upton), er det klart for en trio fra mannehelvete på hevntokt!

En underlig film, dette: En tredel teknisk kvalitetsarbeid, en tredel for lite morsom komedie, en tredel plott vi har sett før - som i «Førstekoneklubben» eller «Hunndjevelen», for den saks skyld.

Komedier der man stort sett ikke ler, har et grunnleggende problem. Visst er Cameron Diaz en flott 41-åring, visst er vår danske venn Nikolaj Coster-Waldau et bedårende ydmykelsesoffer, visst kan Leslie Mann prestere febrilsk høytonekvakking, visst kan det (muligens) være verd forsøke å forsøke å lage en overgang til film for den formfullendte modellen Kate Upton.

Men lite henger sammen, logikken brytes regelmessig, dialogen mangler smartness, komikken er best der den virker planløst tilfeldig - og den mest interessante figuren er førsteelskerinnens sekretær. Da blir det samlede summen på terningkast bitteliten.

JON SELÅS

PS: Beklager fordomsfullheten, men det bør nevnes at en målgruppe vil muligens kunne kose seg: En ikke uerfaren venninnegjeng på ute på fniseaften. Med to glass hvitvin innabords. Minst!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder