Action fullblods

«MISSION IMPOSSIBLE III»

Regi: J.J. Abrams. Amerikansk action 15 år.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

4 av 6

Først og fremst: «Mission Impossible III» er en oppfinnsom, energisk og stappet fullblodsaction.

HANDLER OM: Tom Cruise er, som i de to første filmene, superageten Ethan Hunt. Han har egentlig trukket seg tilbake, lever det rolige instruktørliv og har kraftig forelsket seg - klar for et normalt familieliv. Men tror du ikke behovet blir skrikende for hans aller mest halsbrekkende agent-ferdigheter?

Joda! Og det går unna for unna. Med Philip Seymour Hoffmann som en aldeles praktfull og rått sadistisk superskurk. Tom Cruise i hovedrollen er, som vanlig, mer ensporet. Han tilfører lett fortvilelse, handelkraft og sentimentalitet. Men strever fælt med å få til litt humor og vidd.

Forøvrig er det state of the art agent-teknologi, vanvittig high-tech overvåkning og ditto våpen, eksplosiver og kjemikalier. Dog uten på noen måte å unngå de dristigste og villeste menneskelige krumspring og det mest sanseløse mot - på arenaer fra USA til Berlin, via Vatikanet (!) til Shanghai. Lite er utelatt!

VGTV: Se Jon Selås anmelde filmen her!

DOM: Filmen har sine irriterende svakheter, som en såpass påkostet film som dette burde unngått. For svakhetene er, bokstavlig talt, billige.

Det er underlig hvordan filmen stadig vekk, etter å ha kjørt sine egne stunts og sine egne spenningsvrier, finner på å bruke de aller billigste spenningsforlengere.

Det holder ikke at Cruise (så vidt) overlever rakettangrep, maskingeværild og et par trailere. I tillegg må han altså henge etter fingertuppene over en litt for bred avgrunn.

Eller løpe andpusten etter et dyrebart objekt under et hav av biler i Shanghai - etter et uvirkelig og svimeslående innbrudd. At hans kollega inntar Vatikanet i verdens mest sexy kjole, er også en sånn latterlig og avsporende usannsynlighet som skaper mer irritasjon enn smil.

Alt i alt: Action i absolutt verdensklasse. Og noen traurige tabber.

JON SELÅS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder