SNART BEGYNNER FESTEN: Både store og små har gjort de siste forberedelsene foran nattens Oscarutdeling. Foto: AP/AFP

Hollywood varmer opp til Oscar-gallaet

(VG Nett) Både fans, håpefulle skuespillere og regissører gjør nå de siste forberedelser foran nattens Oscar-fest.

  • Francis Lundh
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

De siste justeringene rundt den røde løperen er komplette - med store gullfargede oscarfigurer som om bare noen timer skal omkranse den vestlige verdens største filmstjerner.

Ifølge nyhetsbyrået AP er årets Oscar-utdeling den med størst etnisk mangfold.

Miljøprofil

SISTE HÅND PÅ VERKET: De aller siste detaljene blir tatt hånd om før den 79. Oscarutdelingen finner sted i natt. Foto: AFP

Den nominerte filmen «Babel» er et eksempel på nettopp dette da den er regissert av meksikanske Alejandro Gonzalez Inarritu og har stjerner som amerikanske Brad Pitt, Rinko Kikuchi fra Japan og Adriana Barraza, også hun fra Mexico.

Et annet nytt tegn under årets Oscar-utdeling er fokuset på miljø. Miljøorganisasjonen Global Green USA stiller luksuriøse elbiler til disposisjon for stjerner som vil ankomme festen på en miljøvennlig måte. Samtidig er miljøfilmen til tidligere visepresident Al Gore, «An innocent truth» og dens regissør Davis Guggenheim, på nominasjonslista.

HOT eller NOT

Som vanlig vil nattens utdeling skape store overskrifter verden over og i tillegg til årets vinnere vil kjolevalg og taler spille en viktig rolle når mediene skal utrope årets vinnere og tapere, eller sagt mer i tråd med amerikansk motesjargong: Hvem som er HOT og hvem som er NOT.

I natt kan du følge hver minste utvikling av prisutdelingen direkte på VG Nett.

VENTER: Flere fans har samlet seg ved den røde løperen. Foto: EPA

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder