Frekk og frodig filmlek

«ROMANCE & CIGARETTES»

Regi: John Turturro. Med: James Gandolfini, Susan Sarandon, Kate Winslet, Christopher Walken, Steve Buscemi. Am. komedie. 11 år.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Dette er blott til lyst, overdrevent så det holder. Historien er syltynn og litt for repeterende. Men har du sans for litt syngende galskap og kreativt tøys krydret med saftig verbalskyts, så vel bekomme!

Energibunten John Turturro står denne gangen bak kamera. Foran kamera har han den hjerteknusende sjarmør James Gandolfini, en ilter, hevngjerrig Susan Sarandon og en sprelsk knullekåt Kate Winslet. I periferien blomstrer Christopher Walken som Elvis-kloning.

Det hele dreier seg om en noe livstrøtt bygningsarbeiders sidesprang med et rødhåret bombenedslag av et kvinnfolk. Og hans kones reaksjon på affæren. For å poengtere de dramatiske hendelser, krydres historien med et vell av velkjente poplåter. Enkelte står som påler til scenene, mens andre er ganske så forglemmelige.

Turturro roter det litt til for seg og legger inn et par sidesprang som fungerer kun middels godt. Men hans stjernegalleri av velopplagte skuespillere koser seg godt med lekent verbalt og kroppslig snadder.

BORGHILD MAALAND

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder