Skuespiller i valgtrøbbel

(VG Nett) Tim Robbins måtte få en rettskjennelse før han fikk lov til å stemme i presidentvalget.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

HAVNET I VALGTRØBBEL: Skuespiller Tim Robbins (50) Foto: AP

Mange amerikanere måtte vente i mange timer for å få stemt, og også i dette valget har det kommet inn rapporter om trøbbel i stemmelokalene. TV-kanalen CNN hadde egne «hotlines» hvor folk kunne ringe inn og fortelle om problemer på valgdagen.

Avstemning: Tror du Barack Obama blir en god president?

Les også: Flere tusen fulgte VG Netts live gjennom natten

Skuespiller Tim Robbins fikk også store problemer da han skulle stemme på Manhattan. Navnet hans manglet i listene over stemmeberettigede da han kom til stemmelokalet på YMCA, hvor han har stemt i de forrige presidentvalgene.

Ikke i listene

- Jeg har stemt der i flere år, jeg har ikke flyttet og har ikke endret partitilhørighet. Det er ingen grunn til at jeg ikke skulle være i listene. Jeg ble gitt en papir-stemmeseddel som jeg måtte fylle ut, men jeg ville at min stemme skulle bli registrert der - jeg stoler ikke på papirstemmesedler, sier han i et telefonintevju med AP.

Her er alle valgresultatene

Spesial: Alt om USA-valget her!

Skuespilleren stoler ikke på papirstemmesedler fordi han mener slike «ofte forsvinner eller blir kastet bort».

50-åringen nektet å levere stemmeseddelen og ba om å få snakke med en ansvarlig.

- Jeg ble værende i stemmelokalet og sa jeg ikke kom til å forlate stedet før én fra valgstyret kom og forklarte meg hvorfor jeg ikke fikk lov til å stemme, hvorfor mitt navn var fjernet fra listene.

Irritert

Valgmedarbeideren Robbins snakket med i lokalet fortalte skuespilleren at en politimann ble tilkalt. Da ble Robbins enda mer irritert.
- Da sa jeg til ham: Prøver du å true meg?
Politimannen som dukket skal ifølge Robbins gitt ham støtte og fortalt han at han hadde full rett til å være der. Men politiet sier det ikke var noe politioppbud på stedet.

Etter å ha ventet i flere timer ble skuespilleren bedt om å gå til valgstyret i sentrum av New York, og de fortalte Robbins hva han visste var sant: At han faktisk er registrert for å stemme.

Rettskjennelse

En dommer utstedte så en rettskjennelse som gjorde at han til slutt fikk lov til å stemme. I det samme lokalet hvor trøbbelet startet.
- Det kan se ut som tilfeldigheter, men det har vært mange tilfeldigheter i det siste. Dette er bare et eksempel på hvor vanskelig det er å stemme i USA, fortalte han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder