TIL ØSTEN: Chow Yun-Fat og Johnny Depp i«Pirates of the Caribbean - At World's End» Foto: Buena Vista

TIL ØSTEN: Chow Yun-Fat og Johnny Depp i«Pirates of the Caribbean - At World's End» Foto: Buena Vista

Sett Jack Sparrow fri - piratene er tilbake

(VG Nett) Den tredje filmen om Jack Sparrow og co. er en av denne ukens filmpremierer.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Blockbuster-sommeren er allerede i full gang, noe som betyr at få andre filmer slippes samtidig. Kun to filmer står på premiereplakaten denne uken, men til gjengjeld er det én av disse filmene det er stilt høyest forventninger til av alle sommerens gigantfilmer.

Se VGTV-innslag med intervjuer av stjernene her!

Disneys «Pirates»-serie har blitt en mye større suksess enn noen kunne ane. Serien er ikke lenger bare film - den er også en sterk merkevare.

Tittelen er dog litt misvisende denne gangen, piratene har nemlig forflyttet seg fra Karibia til det fjerne Østen, og filmen er spilt inn i Singapore. Det har vært en del hemmelighetskremmeri rundt «Pirates of the Caribbean - At World's End», men sikkert er det i hvert fall at alle de kjente karakterene fra de to foregående filmene er med. Det betyr gjensyn med Johnny Depp, Keira Knightley og Orlando Bloom.

Se trailer her!

I tillegg får vi stifte bekjentskap med kinesiske kaptein Sao Feng, som spilles av Hong-Kong-legenden og actionhelten Chow Yun-Fat. Oppdraget for piratheltene Will Turner (Orlando Bloom), Elizabeth Swann (Keira Knightley) og kaptein Barbossa denne gang er: Befri kaptein Jack Sparrow fra fangenskapet i Davy Jones' skap!
Se bilder fra filmen her!

LESERBLOGG:Les anmeldelsen i Fjompens Filmblogg

Gi din egen anmeldelse og kast terning her!

Blodig historisk drama

HISTORISK DRAMA: Natalie Portman i «Goyas gjenferd» Foto: Nordisk Film.

Ukens andre premiere er Goyas gjenferd, et historisk drama fra en voldsom periode i spansk historie. Natalie Portman spiller to roller, både som Inés, som forelsker seg i Goya, og hennes datter Alicia.

Den spanske mestermaleren portretteres av Stellan Skarsgård. Inés faller for Goya da han maler henne, men skilles brutalt fra sin kjære og kastes i fengsel, anklaget for kjetteri. Den strenge, men gåtefulle broder Lorenzo sendes for å redde Inés ut av fangenskapet, men han utnytter situasjonen og voldtar henne.

Etter 15 år i fangenskap slipper endelig Inés ut, og vender seg til Goya for å få hjelp til å finne datteren, som ble tatt fra henne i fengselet.

Filmen inneholder noen blodige torturscener, scener som hovedrolleinnehaver Natalie Portman, har innrømmet det var vanskelig å spille inn. Regissør er Milos Forman, mannen som blant annet har laget klassikerne «Gjøkeredet» og «Amadeus».

Si din mening og kast terning på «Goyas gjenferd» her!

Hva synes du om premierefilmene? Diskutér her!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder