FILMDEBUTERER: Ruby Dagnall (16) fra Nesodden spiller hovedrollen i «Rosemari», som har premiere fredag. Foto: Øystein David Johansen VG

Nå har «Skam»-Ruby også fått munnkurv

«Skam»-rollen: – Jeg spiller en ganske overlegen rebell, som er lei av

livet, røyker hasj og sånn.

Kinoaktuelle Ruby Dagnall (16) avslørte litt om karakteren
hun skal spille i «Skam». Da fikk hun munnkurv fra NRK.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

16-åringen fra Nesodden kinodebuterer denne helgen i filmen «Rosemari», en rolle som allerede har ført til lovord i pressen.

«Og så Ruby Dagnall, da, 16 år gammel, men med fullstendig kontroll på hele sitt uttrykk – her som søkende og sårbar guttejente», skriver VGs Jon Selås i sin anmeldelse og mener hun står for det mest overbevisende gjennombruddet i norsk film siden Pål Sverre Hagen i «deUSYNLIGE» fra 2008.

«Her har vi å gjøre med et stortalent som vi kan få mye glede av», skriver NRK P3s Birger Vestmo i sin anmeldelse.

Tidligere i sommer ble det kjent at Dagnall er en av skuespillerne i kommende sesong av «Skam». 16-åringen går selv på Hartvig Nissens skole hvor serien spilles inn.

– De har ikke spilt inn «Skam» ennå, så jeg vet ikke helt hvordan det er. Isak, eller Tarjei som han heter, er andreklassing på skolen min så han ser jeg jo i gangene.

Les også: Bare «Skam»-skuespillerne manglet på hagefest

I et intervju med Aftenposten i dag letter Dagnall litt på sløret og forteller om karakteren.

– Jeg spiller en ganske overlegen rebell, som er lei av livet, røyker hasj og sånn.

DOBBELT AKTUELL I HØST: Ruby Dagnall er med i «Skam», som kommer utover høsten. Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix

Men nå får ikke 16-åringen lov til å snakke særlig mer om «Skam».

– Alt om skam er faktisk 100 prosent konfidensielt, så jeg kan ikke si noe. Jeg har fått beskjed om å ikke si noe mer om det. Da jeg snakket med Aftenposten hadde jeg ikke fått beskjed om hva jeg kunne si eller ikke si, men så fikk jeg beskjed om at det var 100 prosent konfidensielt, sier Dagnall som selvsagt har fulgt med på «Skam» før hun fikk rollen selv.

NRK har hele veien holdt kortene tett til brystet angående «Skam», og skuespillerne i forrige sesong var heller ikke tilgjengelige for pressen mens serien gikk.

Bakgrunn: Derfor skjermer NRK «Skam»-skuespillerne

16-åringen likte én av karakterene fra forrige sesong spesielt godt.

– Jeg ble veldig fascinert av hun Vilde. Jeg har forstått at hun som spiller henne ikke er sånn i det hele tatt, så hun har klart å skape en troverdig karakter.

– Vet du hvordan du skal se ut i serien?

– Overhodet ikke. Jeg har fått inntrykk av at det skal spilles inn veldig kjapt. Med «Rosemari» hadde vi prøveinnspilling i et halvt år, her går det omtrent bare rett på.

LITT «GUTTEJENTE»: Ruby Dagnall i en scene med Tuva Nowotny i «Rosemari». Foto: Norsk Filmdistribusjon / 4 1/2

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder