Gervais i ny klinsj med Mel Gibson

Selv om de tilsynelatende skværet opp, klarte ikke programleder Ricky Gervais å holde seg da han skulle introdusere Mel Gibson under årets Golden Globes.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Hollywood fikk et sjokkartet møte med Ricky Gervais i 2010, da han for første gang ledet Golden Globe-utdelingen. Stjernene var ikke vant til den uredde og tidvis respektløse måten komikeren gjorde narr av absolutt alt og alle på - spesielt ikke at han nevnte dem ved navn.

Natt til mandag kom Gervais midtveis i programmet ut på scenen og sa at han nå slet litt med at han for noen år tilbake kom med en sleivete spøk om at Mel Gibson og alkohol.

Mer om Golden Globe: Les alle nattens vinnere her.

– Nå befinner jeg meg i den pinlige situasjonen at jeg står her og skal introdusere ham igjen. Jeg tror vi begge synes det er ganske pinlig. Jeg vet hvem Mel synes har skylden, sa Gervais da han skulle introdusere Gibson.

– Jeg hadde tenkt jeg skulle si noe pent om Mel før han kom på scenen. Så da kan jeg si at jeg heller vil drikke med Mel Gibson på hotellrommet i natt, enn Bill Cosby, sa programlederen, til delte reaksjoner fra salen.

Les også: Mel Gibson fordømmes for antisemittisme.

Mel Gibson entret scenen og ga Gervais en klem, før Gervais gikk, etter først å ha glemt igjen ølglasset sitt ved mikrofonen.

TILBAKE: Ricky Gervais var programleder for Golden Globe tre ganger før Amy Pohler og Tina Fey tok over i 2013. I 2016 var han tilbake igjen. Foto: Paul Drinkwater , Ap

– Jeg elsker å møte Ricky her hvert tredje år, så han kan minne meg på at jeg trenger en koloskopi (undersøkelse av endetarmen), sa Gibson da han kom fram til mikrofonen.

VG+: Les hva Ricky Gervais fortalte VG om å «mobbe» stjernene på Golden Globes (krever innlogging).

Det fikk Gervais til å snu og gå tilbake igjen. De to ble stående med armene rundt hverandre en stund, før Gervais sa:

– Men la meg spørre om noe vi alle lurer på: Hva i h... betyr egentlig «sugar tits»?

Da refererte han til en fyllekjøringsepisode i 2006, der Gibson ble anklaget for å ha kalt en kvinnelig politibetjent nettopp dette.

– Jeg aner ikke, spør ham som sa det, det var ikke meg! Repliserte Mel Gibsom med et tydelig rødt ansikt.

Også da han skulle avslutte showet la Gervais inn et stikk til Gibson:

– På vegne av Mel og meg: «Shalom!», sa programlederen.

Harselerte med Gibson

Under Golden Globe-utdelingen i 2010 dro Ricky flere spøker om Mel Gibson, etter at Gibson hadde havnet i hardt vært for antisemittiske utsagn. Blant annet sa han dette:

– Jeg håper ikke jeg har fornærmet noen. Det er ikke min feil (sa han mens han drakk). Jeg liker å drikke like godt som mannen i gata. Med mindre mannen i gata er Mel Gibson.

Les også: Mer Golden Globe-rør for Ricky Gervais.

Den gangen sa president for Hollywood Foreign Press Association som deler ut prisene, Philip Berk, som også selv ble gjort narr av:

– Han krysset definitivt streken. Noen av de tingene han sa var totalt uakseptabelt. Men det er Ricky. Enhver referanse til enkeltpersoner er absolutt noe Hollywood Foreign Press ikke støtter.

Robert Downey Jr. mente den gang at showet var veldig ondskapsfullt.

Gervais: – De bør kunne ta en spøk

Da VG møtte Gervais i 2012 og spurte ham blant annet om Golden Globes, og kritikken han da hadde fått fra folk som mener han mobber dem med Downs syndrom når han legger ut grimasebilder på Twitter og kaller det «mong-fjes», sa han dette:

– De forsto ikke spøken. De ser bare tabuet, og låser seg helt. Men poenget er at ingenting negativt noen gang har kommet av å diskutere tabuer. Folk forveksler ofte spøkens skyteskive med spøkens tema, sier han og forsikrer at han aldri er slem.

Mel Gibson: – Jeg skammer meg.

– Jeg driver ikke med ondskapsfull spøk. Helt siden jeg var barn har jeg prøvd å få folk til å le av det de trodde de ikke kunne le av. Om publikum ikke forstår spøken min, er ikke det min feil. Om noen forstår den, er den forståelig, og du vil ikke dumme den ned så mye at den mister sin satiriske snert.

– Men hvordan var opplevelsen av å være i salen under Golden Globe?

– De folkene som bekymret seg mest var noen av folkene i rommet, så jeg merket skepsisen. For selv om noen syntes det var morsomt, viste kameraene at de lo, og så raskt kikket seg rundt og tenkte «kan jeg le av dette». Det ble en hellig ku, sa Gervais til Vg da og fortsatte:

– Skulle jeg liksom ikke få lov til å gjøre narr av noen av de rikeste og mest privilegerte menneskene på planeten? Dette var ikke et rom fylt av sårede soldater – det var mennesker som skulle hjem til herskapshusene sine med en pris under armen. De bør kunne ta en spøk!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder