Johnny Depp risikerer 10 år i fengsel

Hollywoodstjernen risikerer fengselsstraff eller opptil to
millioner i bøter etter at han tok med seg hundene sine til Australia ulovlig.

Artikkelen er over fire år gammel

Det var tidligere i mai Johnny Depp (51) havnet i bråk i Australia etter å ha tatt med Yorkshire-terrierne Pistol og Boo til landet i sitt privatfly.

Depp er i Australia i anledning innspillingen av den kommende «Pirates of the Caribbean»-filmen: «Dead Men Tell No Tales», som regisseres av norske Espen Sandberg og Joachim Rønning.

Men det er ikke bare-bare å ta med kjæledyr til Australia. Landet har svært strenge regler for innføring av mat og dyr, for å beskytte den lokale floraen og faunaen, og hundene måtte vært gjennom en karantene om de skulle vært med filmstjernen på lovlig vis.

Landbruksministeren Barnaby Joyce truet dermed med å avlive Depps hunder om ikke han deporterte dem i løpet av femti timer.

– Det er en prosess hvis du vil ta med deg dyr inn i landet: først får du godkjenning, og så er det karantene som gjelder før du får hentet dem, sa Joyce til ABC News Australia.

– Hvis vi begynner å la filmstjerner, uansett om de er kåret til verdens mest sexy mann to ganger, bryte loven, må vi ikke la alle bryte loven?

Pistol og Boo ble også fløyet tilbake til USA innen fristen.

Les også:Lar Depps hunder leve

HUNDEVENN: Johnny Depps besluttning om å ta med kjæledyrene til Australia, kan få store konsekvenser. Her er skuespilleren på premieren av «Mortdecai» i Los Angeles i januar. Foto:Dan Steinberg,Ap

Mulig fengselsstraff

Mandag behandlet det australske Senatet i saken, og ifølge avisen Sydney Morning Herald risikerer nygifte Depp nå inntil 10 års fengsel eller drøye to millioner kroner i bot for å ha innført hundene ulovlig.

Også piloten på privatflyet risikerer straff: Inntil to års fengsel for brudd på landets karantenelover.

Under høringen i Canberra forsøkte politikerne å finne ut hvem som slapp hundene inn i landet. Hverken Depp, hans medpassasjerer eller besetningen deklarerte hundene, og tollbetjentene fant ikke terrierne da de var om bord i privatflyet før passasjerene fikk forlate det.

Innførselen av hundene ble ikke oppdaget før de fikk oppmerksomhet på sosiale medier, etter at de fikk behandling ved en lokal hundesalong.

NYGIFT: Johnny Depp og skuespillerkona Amber Heard på Haneda flyplass i Tokyo der Depp promoterte «Mortdecai» i januar. Foto:Shizuo Kambayashi,Ap

Innspillingen av «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales» fikk problemer i mars da Depp skadet hånden og ble flydd til USA for operasjon, og produksjonen ble forsinket i to uker.

Opptakene begynte i februar, og i starten skapte den tropiske syklonen Nathan problemer. Innspillingen har også blitt utsatt to ganger på grunn av manus-uenigheter. Filmen har ikke planlagt lanseringsdato før i juli 2017.

KAPTEIN JACK: Johnny Depp slik vi er vant til å se ham, som Jack Sparrow i «Pirates of the Caribbean»-filmene. Foto:,The Walt Disney Company Nordic

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder