BLIR BARNEPIKE: Britiske Emily Blunt smiler her før Oscar-utdelingen i feburar. Hun har foreløpig ikke vunnet prisen selv - noe den originale Mary Poppins-skuespilleren Julie Andrews har. Foto: FREDERIC J. BROWN AFP

Emily Blunt skal spille Mary Poppins i oppfølger

Over 50 år etter at filmklassikeren kom ut, er det klart
hvem som skal spille en av verdens mest kjente barnevakter i film nummer to.

Julie Andrews må passe seg – det er en ny Mary Poppins i byen. Nå er det nemlig bekreftet at det er den britiske skuespilleren Emily Blunt som skal spille den ikoniske karakteren i den kommende oppfølgeren til den originale «Mary Poppins» fra 1964. Det skriver The Guardian.

Det har lenge vært spekulert i om Blunt skulle spille rollen, som beskrives som produsentenes førstevalg. Blunt har tidligere hatt store roller i filmer som «The Devil wears Prada», «The Young Victoria», «Into The Woods» og «Sicario». Hun spiller også hovedrollen i den kommende storfilmen «The Girl on the Train», som kommer ut senere i år.

Fått med deg denne? Superstjerne med i Nesbø-film

STJERNER: Julie Andrews og Dick Van Dyke spilte hovedrollene i den første Mary Poppins-filmen. Foto: AP

Som i 1964 er det Walt Disney Studios som står bak filmen, som foreløpig har tittelen «Mary Poppins Returns». Også amerikanske Lin-Manuel Miranda er klar for rollelisten, mens Rob Marshall står for regien.

Handlingen i den nye filmen finner sted 20 år etter handlingen i den originale filmen, og skal være basert på PL Travers bøker om Mary Poppins. Den originale filmen var basert på den første av Travers bøker, mens den nye filmen vil basere seg på de andre bøkene, skriver The Guardian.

Les også: Dette bildet av Amal Clooney vekker oppsikt

Julie Andrews vant Oscar for sin rolle som Mary Poppins i 1964, og filmen vant til sammen fem Oscar-statuetter. Så gjenstår det å se om den nye filmen vil oppnå samme ikoniske status som den første. «Mary Poppins Returns» skal etter planen ha premiere 25. desember 2018.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder