EKSOTISK: Nora Amundsen og Elias Søvold-Simonsen - samt umistelige Frøken Kanin og Løvungen - drar til Afrika og får nye venner denne gangen. Foto: SF Norge ,

Filmanmeldelse: «Karsten og Petra på safari»

Koselig i bushen

Norsk barnefilms for tiden største kjendiser, Karsten og Petra - for ikke å snakke om Frøken Kanin og Løvungen - drar helt til Afrika denne gang. Det vil glede noen hundretusen barn og foreldre!

  • Jon Selås

BARNEFILM

«KARSTEN OG PETRA PÅ SAFARI»

Norge. Regi: Arne Lindtner Næss, Ina Bye-Hansen. Tillatt for alle. MED: Nora Amundsen, Elias Søvold-Simonsen, Janne Formoe, Thorbjørn Harr, Hilde Louise Asbjørnsen, Ivar Nørve, Ine Aakre, Terese Mungai, Felicia Formoe.

4 av 6

De begynner å bli meget godt innarbeidet nå, de to bestevennene. Først en kjempepopulær bokserie, så TV og film. Så i stede for barnekjendiser, kan vi kanskje kalle dem barnebestevenner?

Utvilsomt!

Opplegget denne gang er at Petras dyrlegemamma skal hjelpe sin venninne Ann på hennes dyreklinikk i Afrika. Det blir det nye vennskap av og nye dyr å stifte bekjentskap med. En aldeles bedårende løveunge, Leo, har mistet mammaen sin. Og våre gode venner må selvfølgelig ut i bushen for å forsøke å få til en gjenforening mellom mor og sønn. En smule dramatikk, utløst av en ufordragelig bortskjemt hvit farmer-datter, viser seg ikke å være uløselig.

Det er et spennende og søtt og godt eventyr, dette. Gjennomføringen står helt i stil med alt det andre vi tidligere har sett i serien - dog med dette afrikanske krydderet, som passer fint inn med sin ekstra spiss.

I tillegg til et virkelig gangbart, gjennomført og gjenkjennelig konsept, som vil glede mange og ikke støte noen - finnes altså en helt grei dose økologi, økosofi, geografi og sosiologi. De «innfødte» er helt greie og helt som oss, viser det seg; bare litt mørkere i huden, litt annerledes kledd og vel så gode til å le.

Intet galt med noe av dette; tvert om! Man kan jo ikke annet enn både rose og være glad for en norsk serie, laget på bakgrunn av norsk virkelighet, med norsk språk, finner et så stort, villig og takknemlig publikum.

Bare i et eneste lite mørkt hjørne av en anmeldersjel kan det dukke opp en liten drøm om at nå er det snart på tiden med noe annet, noe nytt, noe litt mer utfordrende, kanskje - også for det aller yngste publikum.

Men det er helt sikkert ikke noe å bry seg om!

JON SELÅS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder