SPILLER SAMMEN: Brad Pitt under innspilling av «Allied» til venstre og til høyre Christian Rubeck i rollen som Claus Helberg i «Kampen om tungtvannet». Foto: Robert Holand Dreier Gotcha Images/ Splash News, Filmkameratene AS

Norske Christian Rubeck i Brad Pitt-film

Skuespiller Christian Rubeck er klar for en rolle i en
kommende krigsfilm med Brad Pitt og Marion Cotillard.

Artikkelen er over tre år gammel

Det er Filter Film og TV som tirsdag bekrefter nordmannens rolle i filmen. Rubeck, kjent fra «Reprise», «Max Manus» og «Kampen om tungtvannet», skal angivelig ha en «en liten, men fin rolle».

Har du lest: Slik var virkelighetens tungtvannshelter.

I AKSJON: Marion Cotillard og Brad Pitt på innspilling i London 31. mars. Foto: WENN

Ifølge Variety og filmdatabasen Imdb er «Allied» en romantisk spion-krigsthriller. Brad Pitt spiller en fransk-kanadisk spion som forelsker seg i en fransk agent, spilt av Marion Cotillard, under et oppdrag for å drepe in tysk ambassadør i Casablanca i 1942. Men snart oppdager de hemmeligheter i hverandres liv og komplikasjoner oppstår.

Om Rubecks rollefigur vites så langt bare at han heter Lars. Innspillingen startet i London i mars, og flere bilder av Pitt og Cotillard på settet er allerede publisert.

BEKREFTET TIL PITT-FILM: Christian Rubeck her avbildet i forbindelse med «Kampen om tungtvannet». Foto: Jan Petter Lynau VG

Oscar-regissør

Regissøren er ingen ringere enn Robert Zemeckis, som vant Oscar for «Forrest Gump», og som også står bak «Tilbake til fremtiden», «Cast Away» og «Flight». Planlagt premiere er ifølge Imdb 23. november.

Rubeck: Spiller mot Close, Dafoe og Rapace i Wirkola-film.

Rubeck har de siste årene vært å se i Tommy Wirkola-samarbeidene «Hansel & Gretel: Witch Hunters» og «Død snø 2», og han blir også å se i Wirkolas kommende sci-fi-thiller «What Happened to Monday», som i likhet med «Allied» har premiere i november. Rubeck har også rollen som utenriksminister i TV-serien «Nobel» som kommer til høsten.

Mer om «Nobel»: Aksel Hennie trente med spesialsoldater.

«Allied» går også under tittelen «Five Seconds of Silence». Blant de andre skuespillerne som er bekreftet til filmen, er Lizzy Kaplan, kjent fra «Masters of Sex», Matthew Goode, som nylig spilte i «Downton Abbey» og Morten Tyldums «The Imitation Game», samt Jared Harris, kjent fra «Mad Men» og «Fringe».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder