Regissør Moland vekket av gladmelding i natt

NORSK KINOSUKSESS: Den norske gangsterkomedien «En ganske snill mann». Foto: NORDISK FILMDISTRIBUSJON

«En ganske snill mann» vant publikumsprisen i Berlin

(VG Nett) Hans Petter Moland kastet seg på flyet da han fikk beskjeden hjemme i Norge.

Artikkelen er over ti år gammel

Det er leserne til Berliner Morgenpost som har stemt fram den norske gangsterkomedien som vinner av den gjeve hederen når filmfestivalen nå er i ferd med å runde av etter en intens uke. Filmen har blant andre Stellan Skarsgård og Aksel Hennie på rollelisten.

Reiste tilbake til Berlin

Den norske regissøren Hans Petter Moland (55) fikk gladmeldingen sent i natt - hjemme i Norge. Moland hadde nemlig forlatt festivalen, men da han fikk høre om publikumsprisenprisen, nølte han ikke. Da var det rett på flyet tilbake til Berlin.

- Når man beæres, synes jeg det er viktig at man forsøker å være til stede, sier en stolt Moland til VG Nett på telefon fra Berlin.

- Jeg har vært oppe i mange timer nå, forsikrer han - en smule sliten, men svært glad.

- Prikken over i'en

- Å vinne denne prisen etter først å ha blitt møtt med en overveldende mottagelse, er helt strålende. Prisen er prikken over i'en, sier Moland til VG Nett.

Han er spesielt glad over å ha sikret seg nettopp publikumsprisen.

- Det beviser at filmen kommuniserer, gleder og begeistrer. Og det er ganske viktig for at en film skal lykkes. Prisen er også utrolig viktig fordi den kan overbevise de distributørene som allerede har kjøpt rettighetene til filmen, og de som vurderer å satse på den når den skal settes opp andre steder enn i Norge, forklarer regissøren.

- Dette er bare kjempemorsomt, sier en tydelig fornøyd Moland.

Stemningen er med andre ord langt lystigere enn for seks år tilbake da en sliten og følelsesladet Moland brast i gråt på en pressekonferanse da en reporter hyllet ham.

Les også: Fra gråt til smil for Moland

VGTV. Se trailer fra filmen

«En ganske snill mann», som har norgespremiere 19. mars, er fortsatt med i hovedkonkurransen i kveld. Om den belønnes med flere trofeer, gjenstår å se.

- Jeg blir her til i morgen, forteler Moland til VG Nett.

Filmen har høstet ros fra internasjonale anmeldere gjennom uka. En kanadisk journalist mente blant annet at filmen inneholder den morsomste sexscenen på film noensinne.

VGTV: Skarsgård: - Har mer sex enn noengang

VGs anmelder har gitt filmen en femmer på terningen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I BEELIN: Regissør Hans Petter Moland (55). Foto: Reuters

Skarsgård i hovedrollen

«Dette er morsomt, sprøtt og underholdende, med en varm kjerne av dybde med på kjøpet», lyder det i anmeldelsen av «En ganske snill mann». Filmen handler om Ulrik (Skarsgård) som kommer ut av fengsel etter 12 år. Han møter gamle kompiser, får seg en jobb og søker fomlende etter kontakt med sin voksne sønn. Men han blir innhentet av fortiden, og underveis fristes han av kvinner som ikke tilhører de blonde og vellykkede i livet.

Andre på rollelisten er Bjørn Floberg, Gard B. Eidsvold, Bjørn Sundquist, Jannike Kruse, Kjersti Holmen, Jan Gunnar Røise, Aksel Hennie, Henrik Mestad, Jorunn Kjellsby, Jon Øigarden, Julia Bache-Wiig og Anders Baasmo Christiansen - sistnevnte årets norske «Shooting Star» i Berlin.

«En ganske snill mann» er produsert av Paradox AS v/Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae og distribueres av Nordisk Film Distribusjon.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder