SM TIL FOLKET: Svein Skeid har hovedrollen i Lars Joachim Ringoms film om SM-miljøet i Oslo som vises på dokfilmfestivalen i Volda. Foto:
SM TIL FOLKET: Svein Skeid har hovedrollen i Lars Joachim Ringoms film om SM-miljøet i Oslo som vises på dokfilmfestivalen i Volda. Foto:

SM-film vises på dokfilmfestivalen

Neste stopp: Tysk SM-konferanse

FILM

(VG Nett) Lars Joachim Ringoms film «Lærhomsen» tar et humoristisk blikk på homofil SM.

  • Alexander Nyhagen
Publisert:

Den norske dokumentarfilmfestivalen i Volda begynner tirsdag. På programmet står blant annet Ringoms film om det homofile SM-miljøet i Oslo.

- Jeg har med vilje speilet dette med humoristisk blikk i stedet for å prøve å fortelle hvor slemt og ondt SM er. Etter mine erfaringer er det ikke ondt i det hele tatt, dette er ressurssterke mennesker som bare har en annen legning enn meg, sier Ringom til VG Nett.

- Det var et miljø jeg i utgangspunktet var redd for og hadde fordommer mot, uten å vite noe særlig om det. SM er generelt uglesett, men jeg ville finne ut mer om det, fortsetter han.

Sex-ekstremsport

Ringom fulgte sin hovedperson, Svein Skeid, over ti dager. Han fikk også være med og dokumentere hvordan rollespillet foregår i SM-miljøet.

- Jeg tenkte at dette var noe jeg ikke så hver dag, men det var på ingen måte skremmende. SM kan være så mangt, jeg tror Kari og Ola Nordmann driver SM på trinn 1 uten at de vet det, sier Ringom.

- Dette er ekstremsport innenfor sex, og de har mange stoppord hvis det går for langt. Det er et gjensidig rollespill, men dette ser ikke publikum.

Filmen laget han i fjor som eksamensfilm ved dokumentarregilinjen på Høgskolen i Lillehammer, men han var langt fra sikker på å få være med på dokfilmfestivalen.

- Dette er en sånn enten-eller-film, og jeg tror nok ingen andre filmer på dokfilm har et lignende tema i år, sier Ringom til VG Nett.

Tyskland neste

Men det er ikke bare dokfilmfestivalen som står på trappene for «Lærhomsen». Filmen skal nå også vises på en tysk SM-festival.

- Livet er fullt av overraskelser. Det er ikke hver dag man skal vise en film på en SM-konferanse i Tyskland, men det er bare gøy, sier Ringom.

PS! «Lærhomsen» vises på studenthuset Rokken torsdag 26. april.

Her kan du lese mer om