IKKE LIK NOK: Lindsay Lohan og karakteren i «Grand Theft Auto». Foto: AP og AFP

Lindsay Lohan tapte i Høyesterett

Lindsay Lohan (31) fikk ikke medhold i påstand om brudd på privatlivets fred.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Allerede i 2014 anla filmstjernen et privat søksmål mot spillselskapet bak storsuksessen «Grand Theft Auto» (GTA) – Take-Two Interactive – fordi hun mente at en karakter i det populære spillet var hennes dobbeltgjenger både i navn og skikkelse, skriver Daily Mail.

I «Grand Theft Auto» heter karakteren Lacey Jonas.

Lindsay Lohan: – Jeg elsket ecstasy

Dommen i New Yorks Høyesterett var enstemmig. I søksmålet hevdet Lohan at GTA hadde stjålet hennes «utseende og personlighet». Lacey Jonas blir beskrevet som en skuespiller/sanger som gjemmer seg for paparazzi’ene, samtidig som hun var fremstilt i bikini mens hun tok selfies og viste fredstegnet, slik Lindsay Lohan også har vært avbildet.

Dette holdt imidlertid ikke overfor høyesterettsdommerne i New York.

Lindsay Lohan på rehab

«Den artistiske utførelsen gir et allment, satirisk bilde av stilen, utseendet og personligheten til en moderne, ung strandjente som ikke er identifiserbar som Lindsay Lohan», står det å lese i domsavgjørelsen.

«Det er også udiskutabelt at de saksøkte hverken har referert til saksøkeren i GTA, brukt hennes navn i GTA eller brukt bilde av henne i spillet», heter det videre.

Lindsay Lohan: – Brukte dop for å skjule problemer

Tidligere har de samme høyesterettsdommerne avvist en lignende klage fra Karen Gravano, en av de mafiafruene i VH1s «Mob Wives».

GTA-skaperne uttalte tidlig i rettsprosessen at den eneste likheten mellom Lacey Jonas og Lindsay Lohan er at begge er unge, blonde kvinner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder