«Captain America»-Chris (34): Tenker på døden hele tiden

LONDON (VG) Chris Evans har vært superhelt i fem filmer allerede, men sliter ikke veldig med kjendisstatusen. Nå har han inne i sin siste periode.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Han spiller Captain America for syvende gang, og for tredje gang som hovednavn på plakaten. På pressekonferanse med Robert Downey Jr. i London mandag måtte han imidlertid spille annenfiolin.

For selv om filmene han fronter har spilt inn milliarder, er Evans fremdeles et langt mindre navn enn Downey i Hollywood.

Spider-Man er også med i den nye «Captain America»-filmen. Les om den nye edderkoppen her!

Noen ganger må han skjule seg bak capser, skjegg og solbriller, men oftere er det stikk motsatt, forteller superhelten selvironisk.

– For min del er det snarere: «Jøss, er DET deg? Jeg så jo den filmen i går! Du er virkelig liten!». Slike dager får man jo lyst til å slå seg selv i trynet. Ganske pinlig!

Stor bakgrunn om Marvel på VG+: 75 år med superhelter

MANNEN MED SKJOLDET: Chris Evans som Captain America. Foto: Walt Disney Studios

Filmstudioene i Hollywood tar langt færre sjanser enn tidligere. Det eneste som virker sikkert er at en Marvel-film alltid er rundt neste sving. Til høsten skal Evans i gang med «Avengers» 3 og fire, men så er kontrakten hans ferdig. Selv om ingen ting er sagt om Captain Americas fremtidige liv i Avengers-serien, er det å bli drept noe man tenker ofte på, sier Evans.

–– Man tenker på det hele tiden når man jobber i Marvel-universet dessverre. Jeg visste uansett at dette kom til å være et bra prosjekt, de har vinnerresepten. Uansett om du dør eller ei vil du ikke gå glipp av å være med på noe slikt, med så mange gode skuespillere.

– Jeg tar en for laget, det kommer til å skje en vakker dag uansett. Jeg kommer ikke til å spille ham for alltid.

Evans er ikke bitter hvis, eller snarere når, det dukker opp en ny «Captain America».

– Klart den kan byttes ut. Jeg trodde ingen andre kunne spille Captain Kirk, det skjedde jo. Samme med Batman. Selvsagt kan det skje, det er plass til flere ved bordet.

Evans har forøvrig vært en del av et annet superhelt-team, noe som sjeldent forekommer. Han spilte «Human Torch» i to «Fantastic Four»-filmer tidligere på 2000-tallet.

Han ser ut som en klassisk amerikansk filmkjekkas, og var ofte å se som det også på film tidlig i karrieren. Nå vil han for alltid blir husket som «Captain America», men håper det ikke hemmer ham senere.

– Jeg håper ikke det, men kanskje jeg vil oppdage at det har gjort det når jeg ser tilbake om noen år.

34-åringen har tidligere datet Jessica Biel, og det har også vært rykter om en romanse med Scarlett Johansson og en rekke andre. Men egne barn har han ikke, som kan skryte av å ha en superhelt som pappa. Den eldste av onkelbarna hans har imidlertid begynt å forstå at han driver med noe spesielt.

– De er syv, fem og tre. Syvåringen har nettopp funnet det ut. Men han tror alle har en onkel som er superhelt. «Hvem er din?», spør han. Men, jeg tror han begynner å legge sammen to og to nå.

LIKER Å TRENE: Chris Evans elsker å jobbe seg i form til «Captain America», men liker pausene også: – Du sover dårligere med så mye kroppsmasse, så det er greit med noen rolige perioder også, sier han til VG. Foto: Edgar Su Reuters

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder