FILMAKTUELL: Brad Pitt - her på filmpremiere i Berlin. Foto: AFP

«Basterds» knuste rivalene

(VG Nett) Brad Pitt og «Inglourious Basterds» sikret Tarantino hans beste kinoåpning noensinne.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Quentin Tarantinos krigsepos slo knockout på konkurrentene både i USA, Norge, Frankrike og Tyskland i helgen.

«Inglourious Basterds» kuppet førsteplassen på Kinotoppen i Norge fra «The Propsal», som rykket ned til andreplass etter bare én uke i tet. «Istid 3» må denne uken ta til takke med en tredjeplass på lista - foran «Harry Potter og Halvblodsprinsen».

SE DEN NORSKE KINOTOPPEN

I hjemlandet USA gikk folk mann av huse for å se Brad Pitt i aksjon på lerretet i filmdramet, som er av det voldelige slaget. Over 225 millioner kroner spilte filmen inn i løpet av åpningshelgen i USA. Det er tidenes beste kinoåpning noensinne for reghissørveteranen Tarantino, skriver BBC.

Se eksklusivt VGTV-intervju med Tarantino

Les også: - Suksess er min hevn

Mens 41.804 norske kinogjengere lot seg lokke av Brad og «bastardene», trakk «The Proposal» 13.403 skuelystne i helgen. «Istid» kunne i løpet tredje helgen på kino her tillands telle 12.501 gjester.

Tarantinos kritikerroste krigshistorie, som høstet en femmer på terningen av VGs anmelder, var den eneste nykommeren på kino i Norge i helgen. Handlingen dreier seg rundt en gruppe jødisk-amerikanske kommandosoldater som planlegger et plot for å ta hevn over nazistene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder