IKKE KARRIEREHØYDEPUNKTET: Alec Guinness synes lite om rollen som Obi-Wan Kanobi i de tre første «Star Wars»-filmene. Foto: , 20Th Century Fox/Lucasfilm

Guinness' «Star Wars»-hets lest opp på festival

Det er ingen stor hemmelighet at Alec Guinness ikke synes
noe om rollen sin som Obi-Wan Kenobi. Nå har verden fått høre det gjennom et gammelt brev.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Sir Alec Guinness var allerede en svært fetert og hyllet skuespiller da han takket ja til «Star Wars» i 1977. Den britiske filmlegenden vant Oscar for «Broen over Kwai» i 1958, og hadde filmklassikere som «Lawrence of Arabia» og «Doktor Zhivago» på CV-en. Han spiller Obi-Wan Kenobi i den første «Star Wars»-filmen, regissert av George Lucas.

NYE «STAR WARS»-GJENGEN: Regissør J.J Abrams og skuespiller Oscar Isaac, som altså leste brev i London i helgen. Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Sett denne? Disney i forhandlinger om ti nye «Star Wars»-filmer

Guinness ble sågar nominert til en Oscar for rollen, men han hadde lite til overs for

det han fikk se i manus. Det lot han vennen Anne Kauffman få vite i et brev han skrev.

– Jeg får ny søppel-dialog hver dag på bunker av rosa papir, men ingenting av det som står der gjør karakteren min forståelig, eller utholdelig.

Brevet ble lest opp av Oscar Isaac i helgen på eventet «The Letters Live», som hyller den skrevne korrespondanse, skriver NME. Isaac spiller i den siste «Star Wars»-filmen. Festivalen bød også på andre celebriteter som leste opp brev, blant andre Benedict Cumberbatch, Jude Law og Danny Boyle.

Den store britiske skuespillerstjernen lot det også skinne gjennom i brevet at han ikke hadde den ringeste anelse om hvem Harrison Ford var. Han skriver nemlig at han er på vei til filmstudio med: «Mark Hamill og Tennyson (det kan ikke være riktig) Ford. Ellison? Nei! Wel, en lang, treg mann som antagelig er morsom og intelligent»

Innspillingen av den nye «Star Wars»-filmen er i gang, og flere nye fjes blir å se.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder