Fra gråt til smil for Moland

«En ganske snill mann» til Berlin-festivalen

Hans Petter Moland er igjen klar for Berlins hovedkonkurranse. For seks år siden brast han i gråt foran en samlet presse på samme festival.

  • Borghild Maaland
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Det er faktisk det jeg husker best fra hele oppholdet i Berlin i 2004, sier Hans Petter Moland. - Jeg hadde knapt sovet på 70 timer, og filmen var så vidt ferdig til pressevisningen. Jeg var rett og slett utmattet, erindrer han.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden!

Moland deltok med det episke dramaet «The Beautiful Country» med blant andre Nick Nolte og Bai Ling på rollelisten. Filmen berørte et stort publikum under festivalen, også pressen. Da en fransk journalist roste filmen i hjertevarme ordelag, rant det over for den norske regissøren.

- Jeg husker til og med hva journalisten het, Veronique Blin. Jeg ble veldig rørt, og hele greia ble en happening, fortsetter Moland.

Nå har han passert Berlin-festivalens nåløye igjen, med komedien «En ganske snill mann».

- Det er utrolig morsomt å bli tatt ut til selveste hovedkonkurransen med en komedie. Jeg må være såpass ærlig å si at man blir ikke tatt ut til Berlin av høflighetsgrunner, så jeg gleder meg til å vise filmen til et bredt publikum, fortsetter Moland.

Bli tilhenger av Rampelys på Facebook!

Stjernelag

Dansk films wonderboy når det gjelder filmmanus, Kim Fupz Aakeson har skrevet manuset. Filmen handler i korthet om en kar som slipper ut av fengsel og som møter en del trøbbel fra gamle kompiser. Alnabru i Oslo er åsted for de komiske tildragelser. Filmens stjernelag består av blant andre , , , Gard Eidsvold, Aksel Hennie, Anders Baasmo Christiansen, Henrik Mestad, Jorunn Kjellsby og Jannike Kruse.

TÅRER: Hans Petter Moland i Berlin i 2004. Foto: AFP

- Det er fabelaktig morsomt å jobbe sammen med en drøss eminente skuespillere. Stellan, Bjørn Sundquist og Gard kjenner jeg godt. Vi jobbet sammen allerede med «Kjærlighetens kjøtere», og det er flott å kunne plukke opp trådene ettersom vi alle blir eldre og litt ledigere i tilnærmingen til stoffet, mener Moland.

Stellan Skarsgård hadde også hovedrollen i Molands «Aberdeen».

- Stellan er en sjelden begavet skuespiller i tillegg til å være en god venn. Vi har det rett og slett jævlig morsomt sammen, sier Moland.

Mandag 15. februar er duoen Moland og Skarsgaard på plass på den røde løperen i Berlin med flere av de norske skuespillerne.

- Det blir neppe tårer denne gangen, sier Hans Petter Moland med et smil.

GLAD: Denne gangen reiser Hans Petter Moland til Berlin med et smil om munnen. Foto: Frode Hansen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder