SPILLER IKON: Austin Butler (t.h.) spiller Elvis Presley i en kommende film. Til venstre Elvis i 1964. Foto: AP

Austin Butler kapret rollen som Elvis Presley

I den nye Baz Luhrman-filmen spiller Austin Butler Elvis – mot Tom Hanks.

 • Ingvill Dybfest Dahl

Ifølge Deadline var flere unge skuespillere med i kampen om å få spille legenden. De skriver at både Ansel Elgort, Miles Teller og Harry Styles har testfilmet for Luhrman, men valget falt på Austin Butler – kjent fra «The Shannara Chronicles».

les også

Selena Gomez: – Jeg er besatt av skrekkfilm

27-åringen har også en rolle i den kommende Quentin Tarantino-filmen «Once Upon a Time ... in Hollywood» og i Jim Jarmush-filmen «The Dead Don’t Die» – i tillegg til å være kjent som kjæresten til skuespiller og sanger Vanessa Hudgens (30).

PAR: Vanessa Hudgens og Austin Butler på premieren av «The Dead Don’t Die» i New York i juni. Foto: Evan Agostini/Invision/AP

– Jeg visste vi ikke kunne lage denne filmen om ikke castingen var helt riktig, og vi lette etter en skuespiller som har evnen til å både fremkalle denne makeløse stjernens særegne måte å bevege seg på og stemmekvalitet, sier Luhrman til Deadline. 

I rollen som Elvis’ manager, oberst Tom Parker, finner vi Tom Hanks. Filmen følger Elvis’ liv fra fattigdom til legende, gjennom forholdet til Parker over to tiår.

les også

«High School Musical»-stjerne fikk bot etter instagrambilde

Da nyheten ble kjent mandag, gratulerte Hudgens kjæresten på sosiale medier.

«Jeg er overlykkelig. Jeg kan ikke vente. Så stolt av min kjære», skrev hun med flere utropstegn og smilende emotikons med hjerter til øyne til sine nær 35 millioner følgere på Instagram. 

Innspillingen starter i Queensland i Luhrmanns hjemland Australia i begynnelsen av 2020. Luhrman slo gjennom med «Strictly Ballroom» i 1992, og ble internasjonalt kjent med de musikk-tunge filmene «Romeo og Julie» (1996) og «Moulin Rouge!» (2001). Han har siden gjort storfilmer som «Australia» (2008) og «The Great Gatsby» (2013) til blandet mottagelse, og han skrev og regisserte deler av Netflix-serien «The Get Down». Også Elvis-filmen har Luhrman vært involvert i manuset til – sammen med Craig Pearce.

Mer om

 1. Film
 2. Musikk
 3. Elvis Presley
 4. Hollywood
 5. Selena Gomez

Flere artikler

 1. Hun skal spille Priscilla Presley

 2. Tom Hanks etter corona-innleggelsen: – Min kone hadde det tøffere enn meg

 3. Tom Hanks donerer blod til coronaforskning

 4. «Ringenes herre» stopper produksjonen

 5. Spilte inn skilsmissefilm mens hun ble skilt: – Det er veldig personlig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder