ORIGINALEN OG KOPIEN: Scarlett Johansson (i sort skinnjakke) går bak sin egen stand-in på vei til å spille inn filmscene i Åndalsnes. Foto: Odin Jæger

Hollywood i Åndalsnes: Scarlett Johansson lot stand-in gjøre grovjobben

ÅNDALSNES (VG) Scarlett Johansson spiller inn scener i Møre og Romsdal, men beskyttes som om hun skulle vært jaget av paparazzier hjemme i Hollywood.

  • Øystein David Johansen
  • Odin Jæger (foto)

Artikkelen er over ett år gammel

VG er på plass i Åndalsnes hvor innspillingen av «Black Widow» fortsatte torsdag etter at man snudde lille Sæbø lenger sør i fylket på hodet.

Her ble det spilt inn scener på to locations i går. Crewet har jobb-base i nærheten av turistattraksjonen Trollstigen, men ingen scener er foreløpig spilt inn på den berømte veistrekningen.

Ved foten av Trollstigen står sminketraileren til hovedrolleinnehaver Scarlett Johansson, og produsentene har tatt beslag på store deler av området til en campingplass.

les også

Hollywood-film til Sæbø: Dette vet vi

På behørig avstand bak sperringene forsøkte VG å ta bilde av Johansson på vei ut sminketraileren.

Les også: Opplysninger til VG: Scarlett-scener forblir norske

Store biler stilte seg i veien, og assistenter geleidet minst én rødhåret kvinne ut av sminketraileren gjemt bak en paraply, som om hun var Scarlett Johansson.

Her ser du hvor det ble spilt inn scener på i går - og hvor filmfolkene holder til:

Bildene VG fikk viser imidlertid at det dreier seg om en stand-in. Da det som høyst sannsynlig var Johansson kjørte fra stedet oppstod en noe spesiell situasjon. En trafikkdirigent ga hennes bilkortesje kraftig reprimande da denne forsøkte å snike seg forbi en turistbuss. Her var det ingen VIP-behandling å spore!

Crewet, sannsynligvis også Scarlett Johansson, bor på hotellskipet Bridgemans Bluefort som ligger til kai i Åndalsnes. En paraply stoppet effektivt «paparazzier» og fans ved avgang fra båten til filmsettet. Det vil si, de eneste som var til stede var VG og lokalavisene - ingen skuelystne for øvrig.

Da det nærmet seg skumring hadde det store crewet med briter, amerikanere og nordmenn flyttet seg til Krohnberga i Raumavassdraget, rett sør for Åndalsnes camping.

Trafikken på Gryttenveien ble stoppet for korte perioder, og skuelystne ble skyflet vekk.

Det ble filmet en dramatisk scene på berget og delvis i vannet. To stand-ins ble ble brukt, en av dem til scenene i vannet. VG stod på den andre siden av elvebredden og så riggingen som pågikk i flere timer før følget med Scarlett Johansson og hennes andre stand-in ankom i skumringen, kort tid før innspillingsleder ropte «action!» for første gang.

INGEN SNIKING, TAKK!: Bilkortesjen med det som høyst sannsynlig var Scarlett Johansson på vei til filminnspilling rett sør for Trollstigen. Foto: Odin Jæger

Det ble hørt høylytte rop fra Scarletts stand-in i vannet, og stor jubel da de kalde scenene var unnagjort. Scarlett selv gikk imidlertid aldri ut i det våte - og kalde - element.

Vi fikk også øye på det som høyst sannsynlig er den røde steinen, «Reality Stone», kjent og helt sentral i Marvel-universet. Den ble først sett i «Thor: The Dark World» som «the aether».

Crewet fikk en iskald, men helt perfekt trolsk vestlandsstemning til scenene: Lavthengende tåke, og striregn i skumringen. Filmingen pågikk til rundt midnatt torsdag.

DEN RØDE STEINEN: Marvel-fans kjenner godt til «The Reality Stone». Og den dukket opp i Rauma. Foto: Odin Jæger

Mer om

  1. Scarlett Johansson

Flere artikler

  1. Hollywood måtte vike for «Børning»: Derfor bor Marvel-produksjonen i båt

  2. Opplysninger til VG: Scarlett-scener forblir norske

  3. Spilte inn skilsmissefilm mens hun ble skilt: – Det er veldig personlig

  4. Fikk 50 millioner til Hollywood-film i Norge

  5. Timothée Chalamet i «Dune» – i Norge

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder