DRAMA: Jim Caviezel og Mel Gibson under innspilingen av «Passion of The Christ». Foto: Scanbox

Mel Gibsons Jesus-film får oppfølger

Mel Gibson selv er taus, men manusskribent Randall Wallace røper at det blir fortsettelse på omstridte «The Passion of the Christ».

Filmen skapte bølger da den ble satt opp i 2004, og katolske Mel Gibson (60) ble beskyldt antisemittisme – et stempel han siden har hatt problemer med å riste av seg.

Husker du? Nådeløs dom over Jesus-filmen

VGs anmelder ga en skarve toer på terningen til dramaet, som presenterte en svært grafisk skildring av Jesu lidelseshistorie.

Bekreftelse

Det er altså Randall Wallace (66), som også skrev manus til Mel Gibsons «Braveheart» i 1995, som bekrefter at det kommer Jesus-oppfølger. The Hollywood Reporter melder at Wallace er i full gang med å skrive manuset til den nye filmen, som nå skal handle om oppstandelsen.

– Det er for vanskelig å holde det hemmelig, skal Wallace ha uttalt i den noe motvillige bekreftelsen overfor filmmagasinet.

MANUSSKRIBENT: Randall Wallace, her på et universitetsarrangement i Lynchburg i mai. Foto: AP

Betroelsen skal ha kommet under et intervju om det kommende krigsdramaet «Hacksaw Ridge», hvor Gibson står for regien og Wallace har skrevet manus. Det skal ha vært under arbeidet med denne filmen at de to begynte å leke med tanken på en «Passion of The Christ»-oppfølger. Nå er den altså på trappene, med Gibson som regissør.

– «The Passion» er begynnelsen. Det er mye mer historie å fortelle, sier Wallace, som sier at Jesu oppstandelse er et tema han er svært fordypet i.

Gibson selv har ikke uttalt seg.

Visste du? Påskeuken som forandret historien

Jim Caviezel (47) spilte rollen som Jesus i 2004-filmen. Hvem som er aktuelle på rollelisten i oppfølgeren, er for tidlig å si.

Kontroversen rundt trosfilmen til tross, «The Passion of the Christ» fikk en knallstart da den hadde premiere – med 140 millioner kroner i billettinntekter bare i USA første dagen. Filmen regnes som den største kassasuksessen i sin sjanger innen det uavhengige filmmarkedet.

FILMSCENE: «Passion of The Christ». Foto: Scanbox

Drama i kinosalen: Prest døde under Jesus-film

– Kan være farlig

VG intervjuet både teologer, forfattere og filmskapere da «The Passion of the Christ» ble satt opp på norske kinolerreter for 12 år siden. Responsen svært delt. «En oppvisning i sadisme», «filmen burde hatt 56-årsgrense», «forbausende sterk» og «verre enn jeg trodde, den drukner i blod», var blant reaksjonene.

Daværende biskop Gunnar Stålsett: Kvalm av filmen

«Måten jødene beskrives på, kan være farlig – som dem som tar livet av Jesus», mente Jan Rødner, grunnlegger og styremedlem i MIFF, Med Israel For Fred».

«The Passion of The Christ» var nominert til tre Oscar, for beste filmmusikk, beste sminke og beste foto, men vant ikke.

Randall Wallace sto også for regien i 2014-filmen «Heaven is For Real».

Les på VG+: - Jeg satt på fanget til Jesus

Fikk du det med deg? Omstridt himmelfilm trakk fulle hus

VETERAN: Mel Gibson, her under Filmfestivalen i Cannes i forrige måned. Foto: Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder