Knut Bohwim: – En jovial tusenkunstner!

EN SKIKKELIG LURING: «Biffen» Ove Verner Hansen sammen med Henki Kolstad i «Olsenbanden + Data-Harry sprenger verdensbanken». Foto: , TV2/TEAMFILM

Ove Verner «Biffen» Hansen er død

Olsenbandens store skrekk, «Biffen» har gått bort 83 år gammel. Regissør Knut Bohwim minnes sin gamle venn.

Artikkelen er over fire år gammel

Den folkekjære danske skuespilleren og operasangeren Ove Verner Hansen er død, 83 år gammel.

I KJENT STIL: Biffen på jernbanesporet i «Olsenbanden og Dynamitt-Harry på sporet.» Foto: , TEAMFILM/TV2

Hansen var også kjent i Norge etter å ha medvirket i flere av filmene om

Olsenbanden i rollen som Biffen.

Knut Bohwim regisserte Hansen i en rekke norske Olsenbanden-filmer.
Han visste ikke om Hansens bortgang før VG ringte.

– Det var veldig trist å høre. Ove og jeg hadde veldig god kontakt. Han var en jovial tusenkunstner, den eneste på det kongelige danske teater som hadde rollen både som regissør, operasanger og skuespiller, sier Bohwim til VG.

– Han og jeg har vært Europa rundt og gjort veldig mye moro. Han var også særs god til å lage mat, han tilegnet en oppskrift til min kone, sier Bohwim.

Han spilte samme rolle i de danske Olsenbanden-filmene.

Ove Verner Hansen døde lørdag av hjertestans på Gentofte sykehus, melder danske medier.

Alle skuespillerne fra den norske Olsenbanden har gått bort. Benny fra danske Olsenbanden har mange gode minner fra «Bøffen» som han het i de danske filmene.

–- Jeg har mange gode minner fra vår tid med Olsenbanden sammen med mine to andre kompanjonger. Vi hadde noen deilige somre sammen, hvor det var en fest og en fryd å arbeide, sier Morten Grunwald til Danmarks Radio.

Han påpeker at Ove Verner Hansen var den eneste som også var med i den norske versjonen av «Olsenbanden», og at han slik sett var dobbeltarbeidende.

– Når vi andre hadde to ukers ferie før vi skulle begynne på prøvene til teatret dro Ove Verner til Norge og spilte rollen i norske Olsenbanden.

– Han var den eneste fra de opprinnelige filmene som også var med i den norske, fordi en slik figur hadde de ikke i Norge. Så dro han til og ble dyrket som en superstar. Det likte han veldig godt, sier Grunwald.

Carsten Byhring, som spilte Kjell, var den første i norske Olsenbanden som døde. Han gikk bort i 1990. Sverre Holm, som spilte Benny, døde i 2005. Sjefen sjøl, Egon Olsen, ble spilt av Arve Opsahl. Han døde i 2007.

KLASSISK FOLKEKJÆR DANSKE: Ove Verner Hansen slik vi kjenner ham. Foto: , NORDFOTO

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder