NYTT FORSØK: Tommy Wirkola forsøker seg på enda en Hollywoodfilm etter at debuten med «Hansel & Gretel: Witch Hunters» ble slaktet av anmeldere. Foto: Patrick Fallon , Reuters

Filmlegende til Wirkola-film

Glenn Close, Noomi Rapace, Willem Dafoe og nå Robert Wagner (85). Rollelisten til Tommy Wirkolas neste film blir mer og mer stjernespekket.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det har gått to år siden «Død snø»-regissør Tommy Wirkola fikk sin Hollywood-debut med «Hansel and Gretel: Witch Hunters». Denne sommeren startet innspillingen av hans nye storfilm, «What Happened To Monday
?», og søndag forteller Wirkola om det siste tilskuddet til rollelisten.

På Instagram postet regissøren et bilde av seg selv, «Kampen om tungtvannet»-skuespilleren Christian Rubeck og Robert Wagner med teksten:

«Meg, Christian Rubeck og legenden Robert Wagner, som nå er en del av casten til #WhatHappenedToMonday. Beæret over å ha ham med på laget».

VG+: Til sengs med Tommy Wirkola (krever innlogging)

Spiller syv søstre

Glenn Close ble bekreftet til filmen i mai, og Willem Dafoe i slutten av juli. Den største rollen i den Wirkola-regisserte sci-fi thrilleren ble imidlertid besatt for lengst. Allerede i 2013 kunne vi skrive at svenske Noomi Rapace var klar for prosjektet, og hun har en utfordrende oppgave foran seg: I «What Happened To Monday» møter vi syv tvillingsøstre, og Rapace skal portrettere alle sammen. Handlingen i sci-fi-filmen foregår i en verden hvor overbefolkning og hungersnød har fått myndighetene til å innføre en særdeles streng ettbarnspolitikk.

JOBBER MED WIRKOLA: Robert Wagner, her med kona Jill St. John, tilbake i 2006. Foto: Dan Steinberg , STEINBERG

Dette skaper følgelig problemer for de syv søstrene, som alle har fått navn etter hver sin ukedag. De får bare lov til å gå ut én gang i uka, med den hensikt å lure myndighetenes regime – men plutselig forsvinner en av dem, derav filmens tittel.

Så du denne? Hollywoodsuksess for Wirkola

Wagner har de siste årene vært å se som Teddy i «How I Met Your Mother», og som Anthony Di Nozzo sr i «NCIS». Han er nok imidlertid best kjent i rollen som mangemillionæren og amatørdetektiven Jonathan Hart, som sammen med sin vakre kone Jennifer Hart (spilt av Stefanie Powers) lever det glamorøse liv i serien «Par i hjerter» mellom 1979 og1984. Han har også spilt i filmene om spionen Austin Powers.

Les også: Dette er Skandinavias heteste filmavn

Premieredatoen til «What Happened To Monday» er foreløpig ikke kjent, men forhåpentligvis får den bedre tilbakemeldinger enn sin forgjenger: «Hansel and Gretel», som fikk en toer i VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder