OVERTAR BOND: Cary Joji Fukunaga skal regissere den kommende James Bond-filmen. Foto: Christian Alminana / TT NYHETSBYRÅN

Fra «norsk» TV-serie til James Bond 25

Danny Boyle forsvant etter uoverensstemmelser med produsent Barbara Broccoli. Nå har man funnet ny regissør til en av tidenes største filmserier.

Artikkelen er over ett år gammel

Den velkledde agent 007 har holdt det gående siden 1962, med forskjellige folk både i hovedrollen og i registolen.

Den 25.filmen i serien er under planlegging, og skal etter planen starte innspillingen i London i mars neste år. Det har vært litt drama før man kom så langt. Mannen som var ment å regissere filmen, Danny Boyle, trakk seg fra prosjektet i forrige måned på grunn av uenigheter med Barbara Broccoli, filmseriens definitive sjef.

les også

John Arne Riise på fotballkamp med Daniel Craig: – Jeg er som Bond, liker fart, spenning og fine damer

Ny regissøer er Cary Joji Fukunaga, som blant annet har regissert TV-serien «Maniac», basert på den norske originalen. Han vant Emmy for den første sesongen av «True Detective». Han blir dermed den første amerikaneren som setter seg i registolen for James Bond, skriver Variety.

Daniel Craig fortsetter, tross mange spekulasjoner, som James Bond i den kommende filmen, som vil bli lansert på Valentinsdagen 2020.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder