DiCaprio-film i retten

(VG NETT) Nå er den i gang - den så omtalte rettsaken mot filmselskapet bak filmen «The Beach».

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

24 millioner kroner i økonomisk oppreisning er kravet fra saksøkerne - som består av lokale myndigheter og en rekke forretningsmenn i området. Summen er nødvendig for å kunne bygge opp parken på nytt, mener de.

Første gang

Det er første gang i Thailands historie at lokalbefolkningen saksøker regjeringen. Rettssystemet i landet er kjent for sine uendelige rettsaker. Ifølge BBC kan også denne rettsaken komme til å pågå i årevis.

Stormen raste som verst på nyåret da filmstaben bygget en egen strand med fotballbane i nasjonalparken. Trær og planter skal ha blitt røsket opp med roten, og mengder med sand dumpet i grøntområdene. Men selv om lokalbefolkningen protesterte så høyt de kunne, fortsatte innspillingen.

Tok til motmæle

Både Hollywood-stjernen Leonardo DiCaprio og produsentene tok til motmæle. DiCaprio likte dårlig å bli fremstilt som et natursvin for hele verden. Derfor var han rask med å opprette et eget miljøfond, for å bevise at han slår et slag for miljøet.

«The Beach», som hadde et budsjett på 320 millioner kroner har premiere til våren. Lokale myndigheter i Thailand raser over det de hevder er omfattende miljøskader som følge av innspillingen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder