AKTUELL: Brad Pitt på den røde løperen i Venezia 29. august. Foto: Arthur Mola / Invision / AP

Brad Pitt om drikkeslutten: – Jeg hadde dratt det så langt jeg kunne

I et lengre intervju med New York Times snakker Brad Pitt (55) om prosessen med å kutte ut alkohol og hvordan det var befriende å vise fram sine verste sider.

Intervjuet er gjort i forbindelse med stjernens nyeste film – «Ad Astra» som ble vist på Filmfestivalen i Venezia forrige uke. På den tiden han takket ja til jobben, i begynnelsen av 2017, jobbet han fremdeles med å bearbeide bruddet fra Angelina Jolie som han har seks barn med.

les også

Brad Pitt (55) om kampscene: – Har blitt gammel

Regissør James Gray sier Pitt «definitivt brukte inspirasjon fra sitt eget liv».

Ifølge ryktene skal én av grunnene til bruddet i september 2016 ha vært krangling over Pitts alkoholforbruk. Etter at Jolie søkte om skilsmisse, gikk Pitt til Anonyme Alkoholikere i halvannet år, ifølge NYT.

– Jeg hadde dratt det så langt jeg kunne, så jeg fjernet min egen rett til å drikke, sier han til New York Times.

Han forteller at gruppen han gikk i besto av kun menn, og at han ble rørt av deres sårbarhet – og tilliten dem imellom. Ingen av dem solgte historiene hans til tabloidpressen.

– Det var faktisk veldig befriende å bare eksponere de stygge sidene av deg selv. Det har stor verdi.

Pitt forteller også at han har planer om å spille i færre filmer fremover. Han synes det er ubehagelig å få for mye oppmerksomhet.

les også

Quentin Tarantino om Manson-familien: Inspirert av marihuanarøykende barnevakter

– På 90-tallet ble jeg helt satt ut av all oppmerksomheten. Kakofonien av forventninger og fordømmelse var virkelig ubehagelig. Jeg ble en slags eremitt og bare røykte meg inn i glemselen.

Skuespilleren ønsker i stedet å fokusere på andre ting – som produksjonsselskapet Plan B som han er med på å drive. De har stått bak filmer som «Moonlight», «12 Years a Slave» og «Selma».

I et intervju med VG nylig, fortalte Pitt at han følte han var blitt gammel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder