TIÅRETS DÅRLIGSTE? Benny Borg i ellevilt rollebilde fra regissør Alexander Eiks (innfelt) "Kalde Føtter". Foto: ordisk Film

«Kalde Føtter» - tiårets dårligste norske film?: Regissøren overrasket over gode anmeldelser!

(VG Nett) Alexander Eik regisserte crazykomedien «Kalde føtter», som VGs anmeldere mener er den verste norske filmen det siste tiåret. Selv er han overrasket over de gode anmeldelsene filmen fikk.

  • Øystein David Johansen

Artikkelen er over ti år gammel

- Det var tidenes mest politisk ukorrekte prosjekt, min store overraskelse er at den fikk såpass mange gode anmeldelser. Den fikk alt fra 1 til 6 øyne på terningen - jeg vet ikke om en annen film som har klart det samme. Men tåler man ikke de dårlige får man finne seg et annet yrke, sier Alexander Eik med et smil når VG forteller ham at han filmen han regisserte i 2006 er kåret til «tiårets verste» av VGs anmeldere.

Her er de beste - i følge VGs anmeldere.

Enig?

Crazy

«Kalde føtter» er den første ordentlige norske crazykomedien siden Falsk og Mathisens «Showbiz» fra 1989, en film som fikk totalslakt og utløste voldsom debatt i bransjen og blant anmeldere. Debatten uteble etter mottakelsen av «Kalde føtter», det overrasker regissøren litt.

Se filmens trailer her!

- Jeg hadde trodd at en film som får så ulik mottakelse blant anmelderne ville skape debatt om anmelderrollen og hvilken funksjon den har. Det overrasket meg litt, for det ligger ganske mye interessant stoff i det faktum at en film blir så ulikt mottatt.

Produktiv

Filmen har på ingen møte ødelagt Eiks regissørkarriere, som har laget to filmer og to TV-serier siden 2006. Det gjør han til Norges mest produktive regissør det siste tiåret. I ettertid har han bare gode minner fra «Kalde føtter», og angrer lite.

- Selvsagt kunne ting vært gjort annerledes. Det gjelder like mye for «Kalde Føtter» som for alle mine andre filmer og TV-serier. Det kalles erfaring, sier han og understreker hva som er det viktigste for ham:

- En publikumsfilm skal fungere for publikum!

Mer om

  1. Film

Flere artikler

  1. Norsk regissør til amerikansk zombie-serie

  2. Razzie-awards: Dette var de verste filmene i 2016

  3. «Hodejegerne» glitrer i amerikansk filmdatabase

  4. Seims Varg Veum åpnet på annenplass

  5. Selena Gomez og Elle Fanning til neste Woody Allen-film

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder