DRØMMEN KNUST: Ryan Wiik, her på et bilde fra 2008, har saksøkt sin tidligere forretningspartner etter at han før jul forsvant helt fra sin planlagte filmatisering av Morgen Kane. Foto: Kristian Helgesen VG

Norske Ryan Wiik saksøker sin tidligere sjef - anklager henne for å ha forført og lurt ham

Den uendelige sagaen om filmatiseringen av Kjell Hallbings Morgan Kane-bøker ligner etter hvert mer på en såpeopera enn en hardkokt western.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Norske Ryan Wiik, som i en årrekke har forberedt seg på å spille hovedrollen som Morgan Kane, har nå saksøkt toppsjefen i filmselskapet som har rettighetene til filmatisering av Morgan Kane-bøkene, Tasmin Lucia-Khan.

Det skriver Variety.

Les også: Morgan Kanes far er død

Bransjenettstedet har fått fatt i et søksmål som ble innlevert i Los Angeles Superior Court onsdag. I søksmålet beskyder Wiik sin tidligere toppsjef for forræderi, for å ha snakket stygt om han bak hans rygg og for å ha innledet et seksuelt forhold til han med formål å manipulere han vekk fra selskapet og posisjonere seg selv, skriver Variety.

Til VG sier Tasmin Lucia-Khan at hun tror Wiik vil ha henne ut av bedriften, og det er derfor han saksøker.

Lyst til å vite mer om Morgan Kanes far?: Sønnen: – Slik var min far

– Jeg tror han vil ha rollen tilbake, og han vil tilbake i bedriften. Men det er 2017, kvinner trenger ikke å ligge seg til toppen lenger. Jeg legger stolthet i å få de jobbene jeg vil ha gjennom hardt arbeid, sier Lucia-Khan.

FNYSER: Tasmin Lucia-Khan, her avbildet under børsnoteringen på Oslo Børs i januar i fjor, fnyser av Ryan Wiiks påstander. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

– Det er et år siden det var prøvespilling for rollen, som han ikke fikk. Vi er var kollegaer og hadde et godt forhold fram til det, så plutselig kommer det et søksmål ut av det blå. Folk har prøvd og mislyktes med å lage en Morgan Kane-film lenge. Da jeg kom til bedriften i fjor lå den dårlig an finansielt, og jeg fikk inn mange nye norske investorer til filmen. Jeg har gjort en god jobb, sier hun og legger til:

– Jeg ser på Norge som mitt andre hjem. Denne typen handling er veldig unorsk synes jeg.

Ryan Wiik kjøpte filmrettighetene til Kjell Hallbings legendariske bokserie om westernhelten Morgan Kane allerede i 2011. Da stiftet han også selskapet WR Entertainment, der Tasmin Lucia-Khan - som tidligere blant annet har jobbet som ankerkvinne i BBC - kom inn som administrerende direktør (CEO) i 2015, da Wiik bestemte seg for å fri til potensielle investorer gjennom å børsnotere WR Entertainment.

Ta en kikke på denne!: Kanes kvinner

Selskapet gikk på børs i januar i fjor, og ifølge en tidligere artikkel i Nettavisen er kjendismillionærer som Norwegian-sjef Bjørn Kjos og Arne Blystad blant dem som har spyttet inn millioner i prosjektet.

Norwegians finansdirektør, Frode E. Foss, sitter for øvrig som styreleder i WR Entertainment.

Ryan Wiik - som i utgangspunktet altså hadde både ideen, rettighetene, hovedrollen og selskapet bak prosjektet - forsvant for godt fra alle roller i prosjektet før jul i fjor.

I søksmålet som Variety refererer til, beskrives avskjeden fra selskapet han selv gründet, slik;

«Helt knust, fullstendig tappet for energi og på et av hans absolutte lavmål i livet, samtykket Wiik i å underskrive oppsigelsesbrevet».

Tasmin Lucia-Khan forsikrer overfor Variety at prosjektet går videre etter planen, men at hovedrollen - Morgan Kane, var hans navn - ennå ikke er fylt etter at Ryan Wiik forsvant, «kastet inn i verdens harde virkelighet», som det heter i Benny Borgs udødelige «Balladen om Morgan Kane».

Det har ikke lykkes VG å få kontakt med Ryan Wiik torsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder