PÅ PLASS I CANNES: Channing Tatum på premiere for filmen «Maps to the stars» i Cannes i dag. Foto: Wenn.com

Channing Tatum til VG: - Vil regissere Nesbøs «Sønnen»

Channing Tatum (34) er mer involvert i planene med å filme Jo Nesbøs «Sønnen» enn tidligere kjent: - Jeg kommer til å regissere, dersom vi kan få prosjektet opp å stå.

  • Jon Selås

Artikkelen er over seks år gammel

... og spille hovedrollen, forhåpentligvis, forteller den amerikanske filmstjernen til VG under et intervju på fasjonable Hotel Carlton i Cannes.

Sonderinger

I mars var Tatum i Oslo, da han fløy inn bare for å ha en forretningsmiddag med Jo Nesbø på Hanami restaurant i Oslo. Det var første gang de to møttes.

Og den gangen var det først og fremst en rolle det var snakk om, som den snart pensjonerte politietterforskeren Simon Kefas, som Nesbø introduserte nettopp i «Sønnen». Filmstudioet Warner Bros eier filmrettighetene, og det har vært spekulert på Leonardo DiCaprios eventuelle involvering, både i en rolle og som produsent.

Nå blir det imidlertid klart at Channing Tatum er den sentrale spilleren, og at det var derfor han var i Oslo:

- Jos «Sønnen» er et drøyt stykke krim! Boken er tykk og plottet er svært og sammensatt. Det kommer til å bli en omfattende jobb å komprimere ned alt dette stoffet til en to timers film. Så, nå konsentrerer vi oss om manusarbeidet og hvordan fortelle historien best som film.

- Vi du også spille hovedrollen?

BESØKTE OSLO: Channing Tatum sammen med Jo Nesbø etter middagen i mars. Foto: Mattis Sandblad, VG

- Kanskje. Eller: Antagelig. Men du kjenner jo denne bransjen; det kan ta ti år å få realisert dette prosjektet. Så gud vet hvor lang tid det vil ta. Tar det virkelig ti år, blir det antagelig heller ikke med meg.

- Hva er ditt forhold til Jo Nesbø?

- Jeg har jo bare møtt ham denne gangen ansikt til ansikt. Men, jøss, en imponerende fyr; så intelligent og vennlig og fin! Håper jeg får en ny mulighet til å komme til Oslo - et fabelaktig sted, sier Channing Tatum.

Les hele intervjuet med Channing Tatum i morgendagens VG

Mer om

  1. Filmfestivalen i Cannes

Flere artikler

  1. Channing Tatum og Jenna Dewan skiller lag

  2. Her er Hollywood-stjernen Channing Tatum i Rogaland

  3. Nesbø topper listene i Norge, Danmark og England

  4. Superstjerne med i Nesbø-film

  5. McConaughey dropper «Magic Mike»-oppfølgeren

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder