STJERNELAG: De fleste norske kinogåere vil ikke høre dem i filmen, men Martin Short, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith, Ben Stiller, Jessica Chastain og Chris Rock tolker originalstemmene i «Madagaskar 3». Her i Cannes fredag. Foto: PA PHOTOS

STJERNELAG: De fleste norske kinogåere vil ikke høre dem i filmen, men Martin Short, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith, Ben Stiller, Jessica Chastain og Chris Rock tolker originalstemmene i «Madagaskar 3». Her i Cannes fredag. Foto: PA PHOTOS

Chris Rock i «Madagaskar 3»:
- Vi gjør det for pengene

CANNES (VG) Stjernene som leker seg i «Madagaskar 3», tar gjerne med barna på jobben.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Martin Short, Jada Pinkett Smith og Jessica Chastain møtte alle opp etter visningen av «Madagaskar 3 - Full rulle i Europa» i Cannes fredag.

Pressekonferansen med kanskje flest stjerner samlet så langt i festivalen, var altså for en film som ikke er med i konkurranseprogrammene. Og med stjerner som ikke synes i filmen.

Det bekymret ikke Ben Stiller.

- Dette er første gangen jeg er her. Og jeg føler at å få med stemmen min til Cannes, er et skritt på veien til faktisk å få være med i en film her en gang. Det er et mål jeg håper å oppnå, sier skuespilleren.

Stiller, Schwimmer, Pinkett Smith og Rock har vært med i alle filmene, og har også latt barna sine se den.

- Chris og jeg hadde ikke barn da vi startet på den første, men det var hele tanken: Å være med i en film som barna mine kunne se en dag, sier Ben.

PAPPA: Chris Rock tok med eldstedatteren Lola Simon opp på scenen da han mottok pris på Kids' Choice Awards i 2006. Foto: AP

- Den første filmen jeg noensinne tok med min yngste datter Zahra på, var «Madagaskar 2». Hun pekte og sa «Pappa, er det DEG?», og det var en fantastisk dag, sier komikeren.

- Datteren min er bare ett år, så hun har ikke sett dem ennå, tillegger Schwimmer.

Jada og Will Smiths datter Willow hadde stemme i «Madagaskar 2», og moren forteller at sønnen Jaden, som spilte hovedrollen i Harald Zwarts «Karate Kid», gjerne ville være med i denne.

STJERNEFAMILIE: Will Smith og Jada Pinkett Smith tok med sønnen Jaden og datteren Willow under Nobelkonserten i Oslo Spektrum i 2009. FOTO: MARKUS AARSTAD / VG

- Sønnen min ringte meg opp og ville at jeg skulle ringe Jeff Katzenberg (sjef for produksjonsselskapet Dreamworks Animation, journ. anm.) og spørre om vi kunne legge en av hans rap-singler på slutten av filmen. Jeg sa: «Neste gang», sier Jada.

- Både sønnen min og datteren min har vært med i filmen sammen for å spille inn lyder for unge Alex. De elsket det, sier Stiller.

Chris Rock liker selv å se barnefilmer, og setter krav til barna sine.

- Jeg liker alle barnefilmer. Jeg liker at de legger inn humor for voksne. Jeg har vært på filmer med mine barn, hvis de begynner å fikle og vil gå, men da sier jeg «Vi går ingen steder før jeg finner ut hva som skjer med denne bjørnen!»

Han hevder at han improviserer rundt halvparten av replikkene i filmen.

- Jeg improviserer hele tiden, til de ber meg om å slutte.

Kritikerne var ikke overbegeistret for «Madagaskar» og «Madagaskar 2», men de to første filmene innkasserte henholdsvis 194 og 180 millioner dollar, og dermed ble det altså en «Madagaskar 3».

BEGEISTRET: Chris Rock og Ben Stiller foran maskotten av rollen Stiller tolker i filmen, løven Alex. Foto: AFP

Denne gangen er dyrehagedyrene lei av å være i Afrika, og planlegger retur til New York via Monte Carlo. Med på laget får de et helt sirkus.

Men ikke alle skuespillerne som får opptrådt i manesjen i løpet av filmen har tatt med egne barn på sirkus.

- Nei, jeg må innrømme at jeg ikke har tatt med barna mine på sirkus. Nabolaget der jeg vokste opp var ikke noe bra sted for sirkus. Men det er kanskje bra, for de gleder seg veldig til å se denne filmen, sier Pinkett Smith.

- Jeg tar med mine barn hvert år. Jeg kjøper mange dyre ting til dem, og de elsker det. De er jo unger, så de elsker alt, sier Chris Rock.

- Mine barn er i slutten av 50-årene, legger Martin Short tørt til.

På spørsmål om hvorfor de blir med i film etter film svarer flere at det er for moroa.

- Og for pengene, legger Chris til.

- Jeg elsker animasjonsfilm. Det er moro. Som en skuespiller er det en mulighet til å få trent en annen muskel - for stemmen er det eneste instrumentet du har, understreker Jada.

Hun utelukker heller ikke at det kommer enda flere Madagaskar-filmer:

- Så lenge publikum fortsetter å elske filmene, vil vi fortsette å lage dem.

I august kommer filmen til Norge - da også med norske stemmer.

Følg VGs Cannes-utsendte på Twitter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder