GIR SEG IKKE: Arnold Schwarzenegger ved premieren på «Terminator 3: Rise of the Machines» i Los Angeles i 2003. Foto:Chris Pizzello,Ap

Terminator «will be back» - igjen

Nye filmer i 2015, 2017 og 2018

Det er nå klart at Arnold Schwarzenegger (67) blir å se som
den tidsreisende, livsfarlige roboten i nyinnspillinger fire år inn i fremtiden.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

«Terminator» er en av mange filmkonsepter fra 80- og 90-tallet det nå blåses liv i. Nå melder The Hollywood Reporter at premieredatoene for nyinnspillingen av en «Terminator»-trilogi er 1. juli 2015 for «Terminator: Genisys», og henholdsvis 19. mai 2017 og 29. juni 1018 for film to og tre.

Innspillingen av Genisys, der Arnold Schwarzenegger igjen spiller rollen som drapsroboten fra fremtiden som jakter på Sarah Connor, er allerede unnagjort, og ifølge filmnettstedet skal hele trilogien spilles inn løpende.

Det er Paramount Pictures som produserer filmene sammen med Skydance Productions. Alan Taylor, som regisserte flere «Sopranos»-, «Mad Men»- og «Game of Thrones»-episoder, samt filmen «Thor: The Dark World», har regien på Genisys.

Han er dermed vant med å jobbe med Emilia Clarke (27), som spiller Sarah Connor. Hun er bedre kjent med langt blondt hår, som DaenerysTargaryen i «Game of Thrones». Jai Courtney (28), som vi så i «Divergent» nylig og som Bruce Willis’ sønn i siste «Die Hard»-installasjon, «A Good Day to Die hard», spiller Kyle Reese, soldaten som skal beskytte Connor fra Terminator.

Sarahs sønn John Connor (44) spilles av australske Jason Clarke, sett i blant annet «Zero Dark Thirty» og «Den store Gatsby».

67-årig drapsmaskin

Eks-guvernør Schwarzenegger avslørte tittelen på «Terminator: Genisys» da han for fire uker siden publiserte et bilde av seg selv på settet, i en stol med tittelen påtrykket, hvor han kommenterte: «Hasta la vista baby», på sin Instagram-konto.

Ifølge filmens offisielle nettside, forklares Terminators grå hår og aldrende utseende i denne runden med at cyborgene nå kamuflerer seg med menneskehud som eldes.

Det var i 1984 Schwarzenegger først viste seg som tidsreisende drapsrobot i «The Terminator». «Terminator 2: Judgement Day» kom i 1991, da med Robert Patrick som den nye drapsroboten T-1000, og i 2003 var norskættede Kristanna Loken den enda mer avanserte modellen T-X i «Terminator 3: Rise of the Machines». I 2009 kom «Terminator Salvation», der Christian Bale spilte John Connor.

De to første ble regissert av James Cameron, mens Jonathan Mostow sto for den tredje og McG den fjerde.

I 2008 kom det også en TV-serie: «Terminator: The Sarah Connor Chronicles».

«Terminator» er bare en liten del av en bølge nyinnspillinger som skyller over oss. I vår kom «Robocop» fra 1987 i ny drakt, og ifølge filmdatabasen IMDb er blant annet en ny runde med «Gremlins»(1984), «Den uendelige historien» (1984), «Dirty Dancing» (1987) og «Mannen med den nakne pistol» (1988) under utvikling.

Arnold selv planlegger angivelig å dukke opp på ny som Conan, i «The Legend of Conan» og dessuten å gjenforenes med Danny DeVito som han spilte mot i «Twins» i 1988. i «Triplets», som er under utvikling, skal de ha med nok en 80-tallshelt, Eddie Murphy, på laget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder