POPULÆR FILMHELT: Skuespiller Liam Neeson i London i 2016. Foto: Vianney Le Caer AP

Liam Neeson nekter flere actionroller

Liam Neeson (65) får fortsatt mange tilbud om å spille actionhelt. Men «Taken»-stjernen trosser de gode lønningene og takker nei.

  • Jørn Pettersen

Artikkelen er over to år gammel

– Jeg er blitt 65 år - mitt publikum blir borte etterhvert, sier Neeson i et intervju med nyhetsbyrået AP under filmfestivalen i Toronto.

Han mener at det er tilfeldig at han har endt opp med å gjøre så mange action-filmer i sin karriere. Ikke minst har de tre «Taken»-filmene og andre filmer av samme type, som har spilt inn store penger, gjort at Neeson har kunnet kreve store honorarer.

Liam Neeson om konas død: - Sorgen treffer plutselig

«Få kan forene kombinasjonen rå action og øm oppmerksomhet som ham», skrev VGs anmelder om Liam Neesons innsats som eks-agent Bryan Mills i den tredje «Taken»-filmen etter premieren i januar 2015.

SLUTT: Liam Neeson (65) vil ikke lage flere action-filmer, tiltross for at de er svært godt betalt. Dette bildet er fra en pressekonferanse i Seoul i 2012, hvor han promoterte «Taken 2» Foto: Jung Yeon-je AFP

Men det var likevel ikke nok.

«Nå går «Taken»-konseptet på tomgang», konkluderte VGs anmelder og ga terningkast tre

Les VGs anmeldelse av «Taken 3»: Høy speed på tomgang

– Jeg får fortsatt mange og gode tilbud om å være med i dene typen filmer, men nå er det slutt, sier Neeson i intervjuet.

Men det tar litt tid før actionhelten Liam Neeson forsvinner fra kinolerretet. Noen filmer er fortsatt i produksjon.

En av dem er altså den amerikanske versjonen av Hans Petter Molands «Kraftidioten».

Liam Neeson har rollen Stellan Skarsgård hadde i originalfilmen, som brøytebilføreren som legger ut på hevntokt da han mistenker at en narkobaron står bak drapet på hans sønn.

Les også: Watergate-skandalens «Deep throat» er død

Nå vil Neeson satse på tyngre roller, og han har allerede begynt: En av dem er rollen som Mark Felt, kjent som Deep Throat fra Watergate-skandalen i den nye filmen «Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House», som hadde premiere mandag i Toronto.

Den tidligere FBI-toppen Felt var en viktig kilde i avsløringen av Watergate-skandalen, som førte til at USAs president Richard Nixon måtte gå av i 1972.

Flere artikler

  1. Rød løper for Liam Neesons norskregisserte film avlyst i New York

  2. Laber start for Liam Neesons «norske» film

  3. Filmanmeldelse «Cold Pursuit»: Kaldt produkt

  4. Hans Petter Moland om Neeson-reaksjonene: – Han er ikke rasist

  5. Spøkelsene i Washington

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder