Voldsomt norsk guttehjemsopprør fenger i USA

FILM

(VG Nett) Da traileren til den norske filmen «Kongen av Bastøy» ble lagt ut på et internasjonalt nettsted begynte telefonene å kime hos produsentene.

Publisert: Oppdatert: 29.11.10 16:38

Storfilmen, med blant andre Stellan Skarsgård i en av hovedrollene, har ikke norsk premiere før 17. desember, og kun uferdige bruddstykker har tidligere vært vist for internasjonale bransjefolk under filmfestivalen i Cannes.

VGTV: Se eksklusive klipp fra filmen her!

Nå har de norske produsentene lagt traileren ut på nettstedet twitchfilm.com, og responsen kom fort:

- Umiddelbart etter at vi la den ut, kom det mailhenvendelser fra distributører og salgsagenter fra USA og England, sier produsent Karin Julsrud til VG Nett.

- Vi har aldri fått så rask respons før. Å få respons bare på bakgrunn av en trailer er utrolig kult for oss, legger produsenten til. Hun vil imidlertid ikke fortelle hvilke selskaper som har tatt kontakt.

«Kongen av Bastøy» har et budsjett på 54 millioner kroner, noe som blant annet gjør den dyrere enn «Max Manus».

Mange nye filmer på kino framover! Se hva som har premiere her!

Flere nyheter på Rampelys-forsiden!

Drahjelp fra Skarsgård

Filmen er allerede klar for kinodistribusjon i Frankrike og Polen.

I likhet med den norske komedien «En ganske snill mann», som fikk mye internasjonal oppmerksomhet, tror hun Hollywood-stjernen har vært en god drahjelp.

- Når det første man ser er et closeup av Stellan Skarsgård og Benjamin Helstad (hovedrolleinnehaver, journ. anm), så hjelper det selvsagt på interessen, sier hun om filmen som har fått den internasjonale tittelen «King of Devil's Island».

Skarsgård kommer selv til Oslo i forbindelse med premieren på filmen 17. desember.

«Kongen av Bastøy» er basert på virkelige hendelser fra 1915. Filmen handler om 17-årige Erlings møte med et brutalt regime på skolehjemmet, som ble nedlagt i 1953. Han vil komme seg unna så raskt som overhodet mulig og blir frontfiguren for et voldsomt opprør. Opprøret blir besvart av staten som sender et panserskip med 150 væpnede soldater for å gjenopprette ro og orden.

Regissør Marius Holst har holdt på med prosjektet i over ti år, og har fått med seg franske og polske medprodusenter.

Bli tilhenger av Rampelys på Facebook!

Her kan du lese mer om