BARNESTJERNE: Mara Wilson, slik seerne husker henne fra filmlerretet i 1996. Foto: Mary Evans Picture

«Matilda»-stjerne står frem som bifil etter Orlando-terroren

I kjølvannet av grusomhetene som rammet nattklubben for homofile natt til søndag, forteller skuespiller Mara Wilson (28) om egen legning.

Artikkelen er over tre år gammel

Den tidligere barnestjernen, best kjent fra den 20 år gamle filmen om Roald Dahls «Matilda» og «Mrs. Doubtfire» fra 1993, føler med ofrene og de pårørende etter skytemassakren i Orlando.

Sett denne? Homofile drysser ømme kyss over verden

Wilson bruker sosiale medier til å fortelle hvorfor hun er så følelsesmessig berørt. De siste dagene har hun postet en lang rekke med Twitter-meldinger. Det startet med en umiddelbar reaksjon etter Orlando-tragedien, men senere har det endt opp som en svært personlig dialog mellom henne og omverdenen.

«Jeg har aldri hatt en bedre opplevelse på en nattklubb enn jeg hadde da», skrev Wilson søndag under et ti år gammelt bilde av seg selv på en homseklubb.

«Fantastisk musikk og fantastiske mennesker. Noen av vennene mine møtte sin partner nettopp den kvelden!», la hun til.

Wilson beskrev seg selv den gangen som «en straight jente», og fortalte videre at selv om hun ikke har vært på en lignende klubb på mange år, har hun alltid følt seg hjemme i LHBT-miljøet.

«Særlig da jeg, eh ... noen år senere lærte noe om meg selv. Så takk», skriver hun.

Nysgjerrige har siden bombardert 28-åringen med spørsmål om hva hun egentlig antyder: Er hun hetero, lesbisk eller bifil?

«La meg si det sånn: Jeg er en 2-er», svarer skuespilleren, noe som ifølge Kinsey-skalaen over seksuelle legninger betyr «overveiende heterofil og mer tilfeldig homofil».

Hun føyer til at hun vet Kinsey-skalaen er omstridt.

«Men det er greit. jeg er selv pragmatiker og finner trøst i tall», skriver Wilson, som de siste par tiårene har hatt roller i ulike TV-serier, deriblant «Melrose Place».

Bakgrunn: Alt om terroraksjonen

Lest denne? Dette vet vi om gjerningsmannen

I en senere Twitter-melding presiserer Wilson at hun pleide å betrakte seg selv som heterofil, men at hun nå er fortrolig med merkelappen «bi/skeiv».

Stjernen var ikke forberedt på den enorme responsen betroelsene hennes skulle resultere i og skriver at hun nå trolig kommer til å logge av sosiale medier i noen dager.

«Men takk til alle dere som har sendt meg støtte. Jeg støtter dere også», sier hun og opplyser samtidig at hun på tross av de ferske betroelsene, i fremtiden kommer til å skjerme kjærlighetslivet sitt like mye som hun alltid har gjort:

Wilson har ikke vært å se på lerretet siden hun gjorde en mindre rolle i en filmversjon om lokomotivet Thomas i 2000. I 2012 snakket hun ut om hvorfor hun forlot Hollywood. Wilson har siden blitt uteksaminert fra New York Universitet og jobber nå som dramatiker.

Stamgjester på nattklubben: – Gjerningsmannen var her ofte

Nattklubben ble dødsfelle: «Han har oss, han er her inne med oss»

I tillegg til terroristen Omar Mateen (29) ble 49 mennesker drept i skytemassakren. Ytterligere 53 er såret. Drapsmannens far, Mir Seddique, uttalte allerede søndag at angrepet kunne være motivert av et hat overfor homofile.

P3-Silje i tårer: – Følelser jeg ikke har kjent på på veldig lenge

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder