FILMKLASSIKER: Kellis McGillis spilte Tom Cruises flamme i «Top Gun» for 23 år siden. Foto: Scanpix

«Top Gun»-stjerne ut av skapet

(VG Nett) Kelly McGillis, som spilte Tom Cruises kjæreste i filmen fra 1986, betror at hun er lesbisk.

Kelly McGillis

Den amerikanske filmstjernen, også kjent fra 1985-filmen «Witness» mot Harrison Ford, røper overfor nettsiden Shewire at hun er single og på leting etter en kvinnelig kjæreste.

Taus i alle år

51-åringen har i mange år måttet tåle heftige spekulasjoner rundt sin seksuelle legning, til tross for at hun har vært gift med to menn og har to barn med den siste av dem. McGillis har imidlertid aldri før nå bekreftet at hun er tiltrukket av samme kjønn.

NÅ: Kellis McGillis på fotballbanen i Florida tidligere i år. Foto: AP

Nå siterer medier verden over intervjuet hvor McGillis sier: - Jeg er helt klart ferdig med mannegreia. Det er over. Nå må jeg gå videre i livet mitt. Det handler om å være tro mot seg selv, noe som har vært en utfordring for meg.

Vanskelig prosess

Skuespilleren betror til nettstedets «Girl Rock»-videoblogger Jennifer Corday at hun tror hun allerede som 12-åring forsto at hun var tiltrukket av jenter, og at hun har gjennomgått en prosess siden.

- Det har vært en lang og vanskelig reise. Det skjedde mange vonde ting som fikk meg til å tro at Gud straffet meg fordi jeg var lesbisk, sier filmstjernen i det åpenhjertige intervjuet.

Se intervjuet her (VG Nett er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider).

Har spilt lesbisk

McGillis har vært aktuell med lesbisk flørt på film. I 2000-filmen «The Monkey's Mask» dampet hun opp lerretet med skuespiller Suzi Porter.

Spekulasjonene rundt 51-åringens legning ble ikke mindre da hun i 2007 takket ja til en rolle i TV-serien «The L Word», som utspiller seg i det lesbiske og biseksuelle miljøet i Los Angeles.

McGillis, som har døtre på 19 pg 16 år, var gift i 13 år med Fred Tillman. De ble skilt i 2002.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder