«Suicide Squad» knuser rekord

Publisert: Oppdatert: 08.08.16 18:53

Del saken på:

Lenken er kopiert
FILM

... og gjør den beste åpningshelgen i Norge i år

Til tross for labre anmeldelser går «Suicide Squad» rett til topps i USA.

Den stjernespekkede superheltfilmen med Will Smith, Jared Leto, Joel Kinnamann og Margot Robbie i hovedrollene har dratt inn 135,1 millioner dollar, over 1,1 milliarder norske roner, i USA siden premieren forrige uke.

Det er en ny rekord for kinofilmer med premiere i august ifølge Variety, som skriver at «Suicide Squad» gikk forbi «Guardians of the Galaxy»s augustpremiere i 2014 som dro inn 94,3 millioner dollar, 802 millioner kroner.

Ytterligere tall fra 57 andre land viser at filmen håvet inn 132 millioner dollar utenlands, noe som gjør at filmen har dratt inn over 2,2 milliarder kroner på verdensbasis.

– Det har overgått alt vi kunne forvente, sier Jeff Goldstein, eksekutiv visedirektør i Warner Bros. distribusjon ifølge Variety.

Så du denne? Joel Kinnamann: Ikke lenger en bad boy

«Sprikende popcornaction»

Filmtraileren ble sluppet under Comic Con i fjor, som viste Jared Leto's The Joker og Margot Robbies Harley Quinn.

Filmen fikk imidlertid noe labre anmeldelser fra kritikerne. The Wall Street Journal kalte filmen en «et angrep på hele tanken om underholdning», og Vulture's David Edelstein kalte filmen «den verste av de verste». VGs anmelder trillet en treer på terningen, og skrev at «Slik filmen fremstår, er det mer som grei, og noe sprikende popcornaction enn en fascinerende fantasi.»

Les også: Jared Leto åpner opp om narkotikamisbruket

Også her til lands gjorde Suicide Squad det bra i helgen med over 91 000 besøkende var det den beste åpningshelgen på kino i Norge så langt i år, hvor den også overgikk publikumsfavoritten Deadpool, viser tall fra SF Norge.

Slik var helgens besøkstall i Norge:

Suicide Squad 91 206

SVK - Store Vennlige Kjempe 32 416

Jason Bourne 27 936

Istid: På Kollisjonskurs 22 322

Bad Moms 10 309

Obs! På grunn av krøll i SF Norges datasystemer publiserte VG i en tidligere utgave av denne artikkelen feilaktige tall. De riktige tallene er nå i saken, og Suicide Squad gjorde det bedre enn først beskrevet.

Denne artikkelen handler om