FÅR STØTTE: Iram Haq fikk én million kroner i tilskudd til sin regissørdebut. Foto: Scanpix

Iram Haq får én million kroner til regissørdebut

(VG Nett) SF Norge får én million kroner i tilskudd for kortfilmen «Skylappjenta» fra Norsk Filminstitutt.

  • Halstein Røyseland

- Det er veldig moro at vi kan få lov til å få mulighetene til å realisere denne filmen, sier en glad Iram Haq til VG Nett.

Kortfilmen er Haqs debut som regissør. «Skylappjenta» bruker metaforer og fortellergrep fra eventyrene for å fortelle om ei ung jente, andregenerasjons innvandrer, som står overfor avgjørende veivalg i livet.

- Kjempehyggelig

Assad Siddique, kjent fra blant annet «Izzat» og Rolf Kristian Larsen fra «Mannen som elsket Yngve», medvirker begge i filmen til Haq. Hun spiller også selv.

Storm Studio, som sto for etterarbeidet på Oscarvinneren «Peter og ulven», bruker nå erfaringene derfra for å skape et fantastisk univers i «Skylappjenta», skriver Norsk Filmfond i en pressemelding.

- Det er kjempehyggelig. Man må realisere sine drømmer, sier Haq.

Over 10 millioner i tilskudd

To kortfilmer, en TV-serie og en samproduksjon har fått til sammen 10.075.000 kroner i tildeling fra Norsk Filminstitutt.

KinoPravda får én million i tilskudd til kortfilmen «Det siste norske trollet». Motlys AS får 5.400.000 kroner til dramaserien «Buzz Aldrin». Maipo Film- og TV-Produksjon AS får 1.175.000 kroner til samproduksjonen «Kvinden der drømte om en mand».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder